1 מערבבים בקערה גדולה קמח, סולת, שמרים, מלח וסוכר. בהדרגה מוסיפים מים עד שמתקבל בצק לא דליל מדי ולא סמיך מדי (ממש כמו של פנקייק). נותנים לתערובת לנוח חצי שעה.
2 לאחר המנוחה מוסיפים אבקת אפיה ומערבבים היטב.
3 מחממים מחבת עם מעט שמן ומתחילים ליצור "פנקייקים" אחידים. ברגע שנוצרות בועות על גבי הבצק, בודקים שהתחתית זהובה ומעבירים למשטח ישר על מגבת. מצננים וממשיכים להכין את שאר ה"פנקייקים".
4 בסיר שמים סוכר, מים ולימון ומחממים עד להמסה מוחלטת של הסוכר. מבשלים עוד כ-10 דקות ומכבים את האש.
5 במקביל, ברגע שהבצק מתקרר ממלאים במילויים שבחרנו וסוגרים את הבצק ליצירת חצי סהר.
6 מחממים במחבת את השמן והחמאה עד שהחמאה נמסה לגמרי. מטגנים את כיסוני הבצק עד שהם מזהימים משני הצדדים ומעבירים ישר לסירופ סוכר לכמה שניות. מגישים מיד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.