מוסר ים על תבשיל גרגירי חומוס ועלי גפן (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מוסר ים על תבשיל גרגירי חומוס ועלי גפן. מנת דג מצוינת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מוסר ים על תבשיל גרגירי חומוס ועלי גפן

המרכיבים (ל-6 סועדים):
6 יחידות פילה מוסר
9 שיני שום קלופות
450 גרם עלי גפן כבושים ושטופים קצוצים גס (כ-45 עלים)
מלח לימון
סוכר
מלח
450 גרם גרגירי חומוס מבושלים (בערך כוס וחצי)
12 פרוסות של לימונים כבושים (ניתן לקנות בחנויות תבלינים או בשוק)
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את שיני השום ואת עלי הגפן, מתבלים במעט מלח לימון, סוכר וקורט מלח. מכסים במים ומבשלים עד שהעלים מתרככים לגמרי (בערך שעה), אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

2. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים ומתקנים תיבול.

3. מכינים את הדג: מרפדים מגש בנייר אפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות. מתבלים את פילה המוסר במלח, פלפל ומעט שמן זית. צולים בתנור 5-8 דקות (תלוי בעובי הדג).

4. מניחים בכל צלחת כף מהתבשיל וכמה פרוסות של לימון כבוש. מניחים את הפילה מלמעלה ומגישים. 

אנטרקוט צלוי עם בצל ממולא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אנטרקוט צלוי עם בצל ממולא. עיקרית מרשימה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אנטרקוט צלוי עם בצל ממולא

המרכיבים (ל-4 סועדים):
4 נתחים של אנטרקוט, 200 גרם כל אחד
2 בצלים יבשים גדולים
1 כוס אורז
עגבנייה טרייה קצוצה
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח
סוכר
מלח לימון
סילאן (בערך כף)
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מוציאים את קוביות האנטרקוט מהמקרר כדי שיגיעו לטמפרטורת חדר.

2. מחממים סיר קטן עם מים לבישול הבצל (אנחנו רוצים שהוא יתרכך, כדי שנוכל למלא אותו בקלות). חורצים את הבצלים עד לליבה (כלומר, בדיוק עד אמצע הבצל), ומניחים אותם בסיר. מבשלים על אש נמוכה (שלא יתפרקו) 20-30 דקות ומוציאים למי קרח. מפרידים לעלים ומקפידים שהם יישארו שלמים.

3. מערבבים את האורז עם העגבנייה, הפטרוזיליה, מלח, סוכר ומלח לימון (מעט, הוא דומיננטי).

4. ממלאים את פלחי הבצל באורז, ומגלגלים (שמים מעט מילוי, מכיוון שהאורז עוד יתנפח בבישול).

5. מטגנים בסיר שטוח (או במחבת שיש לה מכסה) את פלחי הבצל הממולאים ומתבלים במלח, מלח לימון וסילאן. מוסיפים מים עד כיסוי, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-3 שעות, עד שהבצלים הממולאים רכים ומגיעים למרקם ריבתי.

6. מחממים מחבת ברזל עם שמן זית. מתבלים את נתחי האנטרקוט במלח ופלפל שחור גרוס, סוגרים את הנתחים כשתי דקות מכל צד ומוצאים הצדה.

7. הגשה: מניחים את נתחי האנטרקוט בצלחת. ביניהם מניחים 4-5 בצלים ממולאים, ומזלפים מרוטב הבצל ומעט שמן זית.

כרובית בגריל ברוטב טחינה ואנשובי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כרובית בגריל ברוטב טחינה ואנשובי. כל כרובית מספיקה ל-2 אנשים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כרובית בגריל ברוטב טחינה ואנשובי

המרכיבים (ל-6 סועדים):
3 כרוביות, מופרדות לפרחים קטנים
750 גרם יוגורט (שומרי כשרות יכולים לוותר על היוגורט)
6 כפות טחינה גולמית
6 צנוניות חתוכות לרבעים
3 ענפי בזיליקום, מפורקים לעלים
9 פרוסות פלפל צ'ילי
2-3 קופסאות של אנשובי משומר, רצוי מתוצרת אורטיז (להשיג במעדניות מובחרות)
מלח ופלפל
מיץ לימון טרי
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור על תכנית גריל ל-200 מעלות וצולים את פרחי הכרובית בין 6-10 דקות, עד לריכוך.

2. מערבבים את היוגורט בקערה עם הטחינה הגולמית, ומתבלים במעט מלח.

3. מערבבים את הכרובית, הצנוניות, הבזיליקום והצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון ושמן זית.

4. הגשה: מניחים בתחתית שתי כפות מהרוטב, ועליהן את סלט הכרובית ו-9 פרוסות של פילה אנשובי.

מוס שוקולד וחלב קוקוס (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
מוס שוקולד וחלב קוקוס. סיום מתוק | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מוס שוקולד וחלב קוקוס

המרכיבים (4 מנות):
145 מ"ל חלב קוקוס (חצי כוס ועוד שתי כפות)
2 גרם ג'לטין
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הג'לטין עם מעט מאוד מים ומניחים בצד לכמה דקות עד שהג'לטין נמס.

2. ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן מארי, ומרתיחים את חלב הקוקוס.

3. מוסיפים את הג'לטין לחלב הקוקוס ומערבבים היטב. יוצקים פנימה בהדרגה את השוקולד ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה.

4. מקררים, מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתערובת השוקולד.

5. יוצקים לקעריות אישיות, מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

כל המתכונים לפסח