פעם היו לנו פטרוזיליה ושמיר, מקסימום כוסברה ותרד. אבל בשנים האחרונות תעשיית העלים הירוקים משגשגת, ולא בכדי. מתברר שהירוק הזה טוב לנו מאוד לבריאות. שלא לדבר על מה שזה עושה לסלטים. 

חסה, עלי בייבי, ארוגולה, רוקט, בזיליקום וכמובן תרד, כל אלה נמצאים במקום הראשון בסולם הבריאות ו מומלץ לכלול אותם בתפריט היומי. למה? ובכן, אין בהם בכלל שומן (0 אחוז), אין בהם בכלל כולסטרול, וכמות הקלוריות שבהם - 10-15 ל-100 גרם, היא הנמוכה מבין המזונות הקיימים. לא שווה? 

 מבחינת היתרונות לגוף הם עשירים בכלורופיל, שהוא נוגד חימצון שמסייע לניקוי הגוף ולהאטת תהליכי ההזדקנות. הם גם עשירים בסיבים תזונתיים, שתורמים לתחושת שובע ועוזרים לפעילות מערכת העיכול. 

יש בהם גם שלל ויטמינים כמו ויטמין C, חומצה פולית וויטמין K, שדרוש לקרישת הדם, ולכן מומלץ לשלב אותם בתזונה היומית - בסלטים, בכריכים במרקים ובכל מזון אחר. 

אגב, חשוב להתנער מהתפיסה שהעלים הירוקים מיועדים רק לאנשים בדיאטה, אלא צורכים אותם בגלל ערכם הקלורי הנמוך, אבל הערך שלהם לבריאות שלנו הוא הוא מה שחשוב פה, ולכן הם מתאימים לתזונה של כלל האוכלוסיה, ולא רק של מנשנשי החסות. 

רוצים לשלב אתכם בתפריט וגם ליהנות על הדרך? הנה כמה מתכונים לסלטים טעימים, בריאים ומרעננים:

מתכון לסלט פטריות, רוקט ומוצרלה 

מתכון לסלט עלי בייבי ופירות העונה 

מתכון לסלט ירוקים בוויניגרט אשכולית אדומה וסילאן 

מתכון לסלט עלי בייבי, תרד, מוצרלה ועגבניות מיובשות