העובדה שאין עליה עוררין היא שלאחרונה אפשר לראות במרכולים נוכחות הולכת וגוברת של מוצרים מחלב עזים. העובדה שדווקא יש עליה עוררין היא שמדובר במוצר בריאותי, הרבה יותר מכל חלב אחר, ולא בסתם אופנה חולפת של יצרנים שהחליטו שעזים זה הדבר הבא.

מדגם קצרצר מעלה שרובנו מאמינים שאמנם מדובר במוצרים בריאים יותר, ובאופן כללי מעניקים לחלב העזים הילה שכזו, שאפילו מצליחה להצדיק את מחירו הגבוה. בין היתרונות שאנחנו שולפים מהשרוול מצוי, בראש ובראשונה, היותו של חלב העזים ידידותי למעכל, הרבה יותר מחלב הפרה, שמעורר אצל חלקנו תגובות לא סימפטיות. תכונה נוספת שרובנו מייחסים לחלב העזים היא יכולת פלאית לרפא פצעים בפה, בעיקר אצל תינוקות, ובעיקר אם זה ישר מהעטין. חוץ מזה יש לנו מין תחושה כזאת, שלא באמת מבוססת על כלום, שחלב עזים פשוט עושה טוב לגוף שלנו.

עד כאן הכל טוב ויפה, אלא שאז באה שלי משל, דיאטנית קלינית ממכבי שירותי בריאות (ראו סרטון), וציננה את ההתלהבות ללא רחמים: רגישים לחלב פרה? הבעיה שלכם היא כנראה עם הלקטוז שבו (כלומר, הסוכר), וסביר להניח שתהיו רגישים לחלב עזים באותה המידה. יותר מזה – חלב העזים ניחן באחוזי שומן גבוהים בהרבה מאלה של חלב הפרה, ואחוזי שומן זה רע, מאיפה שלא מסתכלים על זה.

אז מה התשובה?

מבולבלים? מתלבטים אם לחוש מרומים? בדיוק באותה תחושה ניגשנו לד"ר ברוריה טל, מהמרכז לתזונה נכונה "טל הבריאות", וביקשנו שתעשה לנו סדר בבלגן.

זה נכון, העניין עם הלקטוז? מי שרגיש לחלב פרה, בהכרח יהיה רגיש גם לחלב עזים?
"זה נכון שלקטוז יש בכל סוגי החלב, אם מקורו בפרה, בעזים או בכבשים. העניין הוא שבכל סוג של חלב החיבור של הלקטוז לחלבוני החלב הוא שונה – וזה משפיע על העיכול. חלק מהאנשים שסובלים מקשיים בעיכול מסתדרים טוב יותר עם חלב עזים; בהחלט יש כאלה שלא מסוגלים לעכל חלב פרה וכן מסוגלים לעכל חלב עזים. מצד שני, אדם שממש אלרגי לחלב פרה, ולא רק רגיש, יהיה אלרגי גם לחלב עזים ולחלב כבשים".

אז חלב עזים בכל זאת יותר קל לעיכול.
"כן".

וחוץ מזה?
"חוץ מזה יש בחלב עיזים רכיבים שומניים יחודיים בשם גנגליאוזידים, שמסייעים בנטרול רעלים ומחזקים את המערכת החיסונית".

ומה עם הפצעים בפה?
"לפי הרפואה העממית זה נכון. חלב עזים יכול לסייע בריפוי של אפטות".

אז זאת לא סתם אופנה?
"ממש לא".

בונוס: איך מכינים גבינת עזים?

מחממים חלב עזים ל-82 מעלות (אין ברירה. צריך כאן מדחום). מוסיפים חומץ תוך כדי ערבוב – על כל 10 ליטר חלב, חצי ליטר חומץ. מסננים את הגושים שנוצרים וממליחים (אם רוצים, אפשר להוסיף תבלינים). מהדקים את הגבינה בתוך סלסילת פלסטיק ומניחים להצטנן.

>> ולמשהו בשרי: הממולאים של רחל

>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן