יש שילובים קולינריים שאולי נראים משונים לישראלי הממוצע. קרואסון ובתוכו גבינה הולנדית פרוסה, נתחי נקניק משובח ומעל הכל ביצה עלומה? כנראה שרובנו מעדיפים טוסט עם גבנ"צ וקפה שחור. 

אבל לא הכל אבוד- ב"לה גאטרי" (בצרפתית: "הפינוק"), מרגילים את החיך המקומי לעידון וטעמים חדשים גם בשעות המאוחרות של הלילה. מדובר במקום קטנטן ברחוב בן יהודה בתל אביב (קרוב לכמה ברים, לכן אל תתפלאו אם באים לשם בליינים לספיגת האלכוהול). המקום מכין קרואסונים על פני מתכון שיובא מצרפת, וכן שלל נקניקים וגבינות משובחים מכל העולם. אתם רק צריכים להחליט מה בא לכם לדחוף לקרואסון, ומיד תקבלו את המאפה משודרג דה לוקס. המלצה שלנו: אין מה להסתבך יותר מדי, לכו על קרואסון הבית, שבו יש גבינה קשה, נקניק וביצה עלומה. קפה הפוך מצוין ליד ואתם הכי קרוב לגן עדן שאפשר. לא, אנחנו לא מוכנים לדבר על הקלוריות. 

"לה גאטרי", בן יהודה 184, תל אביב. טל' 077-2180077 (ויש עוד סניף בקינג ג'ורג')

עוד מאפה צרפתי משוח ועתיר: מתכון לבריוש של מיקי שמו

לכל סיורי המנצ'יז הלילי של אבי ביטון