חריימה

אין כמו סיר אדום יפה ומהביל של חריימה בשישי, ועוד כזה עם דג פורל, ששוחה ברוטב החריף והכיפי הזה ומקבל כל כך הרבה טעמים טובים. פה למטה גם דאגנו למתכון של חלה בשביל לספוג ולנגב את כל הרוטב.

למתכון: חריימה פורל

חריימה פורל (צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור)
חריימה פורל | צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור

חלה

זאת לא סתם חלה, מדובר בחלה סופר מיוחדת של אלוף האפייה, הקליעה והלישה, ארז קומרובסקי. בתוך בצק החלה משלבים עלי בזיליקום טריים קצוצים וגבינת פרמזן, שהשילוב ביניהם פשוט מעולה. חוץ מהרוך והטעם היא טובה במיוחד להעניק ניגודיות מלטפת לחריפות של החריימה, וסביר להניח שלא יישאר ממנה פירור עד סוף הארוחה. אם איכשהו תצליחו להשאיר ממנה משהו, היא גם מעולה לארוחת בוקר של שבת. 

למתכון: חלת פרמזן ובזיליקום

חלת פרמזן ובזיליקום  (צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר)
חלת פרמזן ובזיליקום מספר האפייה של ארז קומרובסקי | צילום: ארז בן שחר, ספר האפייה של ארז קומרובסקי, הוצאת כתר

צ'יפס בתנור

נכון שכולם אוהבים צ'יפס ולא סתם הוא אחד המאכלים אהובים בעולם, אבל בזכות המתכון הזה של רות אוליבר מבלוג "שמח במטבח", אתם תתאהבו בצ'יפס אפוי. אחרי שאוכלים את הפלחים השמנמנים, השזופים והכל כך פריכים האלה, מבינים שממש לא חייבים את כל הבלגן והטרחה של הטיגון ושצ'יפס בתנור יכול לצאת לא פחות טעים מאשר צ'יפס בטיגון עמוק. עוד לא הכרנו מישהו שהכין את המתכון הנהדר הזה פעם אחת בלבד, וזה אומר הכל. 

למתכון: צ'יפס בתנור קריספי ומושלם

צ'יפס אפוי עם רטבים (צילום: רות אופק, שמח במטבח)
תראו איזה מלך | צילום: רות אופק, שמח במטבח

סלט שומר וחומוס

אם דאגתם שמנת חריימה לא יכולה לשמש כעיקרית, אז תוספת הסלט הזאת משלימה את התמונה. סלט משביע, מזין וטעים במיוחד. אפשר להשתמש בחומוס קפוא, וממש לא חייבים ציר עוף או ירקות (אם משום מה למישהו מפריעה החמאה, גם אותה ניתן להמיר בשמן זית). סלט שהוא ארוחה שלמה וטובה. 

למתכון: סלט גרגירי חומוס ושומר

סלט גרגירי חומוס ושומר (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
סלט גרגירי חומוס ושומר | צילום: דרור עינב, mako אוכל

עוגת גבינה פיסטוק

אנחנו לא מצליחים לחשוב על עוגה יותר יפה, חגיגית ופתיינית שאפשר לשים על השולחן: תחתית בצק פריכה טעימה, מלית עשירה ביותר של שוקולד לבן, גבינה (מסקרפונה, שמנת וגבינה לבנה) ומחית פיסטוק, ולסיום ציפוי מלכותי של פיסטוק גרוס ושוקולד לבן. 

למתכון: עוגת גבינה פיסטוק קרה

עוגת גבינה פיסטוק קרה - פרוסה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
פרוסה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל