דג

סיר יפהפה, קיצי ואפילו לא מסובך להכנה. ככה זה כשמשתמשים במתכון של שף אידי ישראלוביץ, אדם שיודע כמה דברים על דגים, הכנתם והתוספות שמוציאות מהן את המיטב (נרגיע כבר עכשיו שלא חייבים ציר ירקות, אפשר גם להסתפק במים).

למתכון: פילה מוסר ואפונה ירוקה

פילה מוסר ואפונה ירוקה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פילה מוסר ואפונה ירוקה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

 

תפוחי אדמה כמו בדוכן

חופש גדול בכל זאת, ככה שכל מתכון שמספק על הדרך גם הפעלה כל שהו או השתתפות של ילדים בלי מסגרות - בא לנו טוב. כאן מדובר בתפוחי אדמה שצולים בנייר אלומניום בתנור לפחות שעה (אם משתמשים בתפודים גדולים - אז שעה וחצי) על גבי מלח גס ואז מחלצים אותם מהנייר בזהירות, יוצרים חריץ ואז מתחילים להעמיס כל טוב: חמאה, מלח, גבינות וכל מה שרוצים בתכלס. הפעלה או לא הפעלה? אגב, גם לאכול את התפודים ככה אפילו רק עם קצת חמאה ומלח זה מספיק טעים.

למתכון: תפוח אדמה כמו בדוכן

תפוחי אדמה ממולאים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
תפוחי אדמה ממולאים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

סלט

חייבים הרי גם משהו טרי וקראנצ'י, אז למה לא סלט ירוק עם שדרוג של פרוסות גבינת עיזים בציפוי פריך. קל ופשוט להכנה, אפילו אם תחליטו לוותר על הגבינה. 

למתכון: סלט ירוק עם גבינת עיזים

סלט ירוק עם גבינת עיזים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סלט ירוק עם גבינת עיזים | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים

הדבר שהכי חשוב לזכור הוא שלמרות שהעוגה היא המנה האחרונה, כדאי דווקא להתחיל איתה לפני כל הבישולים והעניינים, כי היא חייבת את זמן ההתייצבות שלה (של כמה שעות במקרר או אפילו לילה שלם), ואז עוד שעה בשביל ציפוי השוקולד. קלאסיקה במיטבה, ובחופש הגדול על אחת כמה וכמה.

למתכון: עוגת ביסקוויטים קלאסית

עוגת ביסקוויטים קלאסית (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
עוגת ביסקוויטים קלאסית | צילום: ענבל לביא, mako אוכל