1 ממליחים היטב את כרעי העוף ומניחים לחצי שעה (המלח חודר לבשר העוף, מתבל אותו ומרכך אותו).
2 שוטפים ומקרצפים היטב את הארטישוק הירושלמי (מכיוון שאנחנו לא מקלפים אותו, חשוב לוודא שאין עליו ולו גרגיר חול אחד) ומייבשים היטב על מגבת.
3 פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות גסות בעובי כ-2 ס"מ. מוודאים שהן יבשות לחלוטין.
פורסים ארטישוק ירושלמי | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
מייבשים על מגבת | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
4 מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. כשהשמן חם מתחילים לטגן את פרוסות הארטישוק הירושלמי, בקבוצות לא גדולות. כשהפרוסות מגיעות להזהבה יפה מעבירים אותן למסננת דקה וממליחים מעט בעודן חמות.
5 במקביל, משחימים היטב את כרעי העוף בשמן זית בסיר נפרד.
6 מסדרים את כרעי העוף בסיר רחב בשכבה אחת ומוסיפים את הארטישוק הירושלמי. יוצקים מים רותחים שיגיעו רק (!) עד כשליש מגובה הכרעיים.
מטגנים ארטישוק ירושלמי | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
זה כבר מגרה בטירוף | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
ועכשיו אפילו יותר | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
מזהיבים את העוף | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
7 מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך מאוד כשעה וחצי, עד שהכרעיים והארטישוק הירושלמי רכים מאוד.
8 הסלט: מפרידים את צרורות הירק לעלים, קוצצים גס את הבצל הירוק והצנוניות, מתבלים בחופשיות בלימון, מלח ושמן זית ומגישים בפשטות לצד הסיר עם העופות.
יגעת? מצאת? תאמין | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל