ג'חנון היסטרי מדפי מלאווחג'חנון זה מאכל אלוהי, אבל ההכנה שלו היא סיפור אחר, שמתאים למיטיבי לכת בלבד (וגם להם רק ביום טוב). עד שרותם ליברזון צצה לנו עם הטיפ הזה חשבנו שלעולם לא נכין ג'חנון בבית, עכשיו אנחנו רק מחכים לשישי
רותם ליברזון
| mako אוכל
| פורסם 28/03/22 07:14
צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מפשירים את המלאווח לילה במקרר. 2 משמנים את השיש בחמאה. 3 בעזרת הידיים מותחים את המלאווח היטב על השיש, שיהיה הכ דק שאפשר (לא נורא אם קצת נקרע). 4 מורחים כל דף בכפית חמאה וכפית דבש ומגלגלים כמו סיגר. בהתחלה מקפלים את השוליים פנימה, עד האמצע, ואז מגלגלים לסיגר שמנמן. 5 מניחים בתחתית סיר הג'חנון כמה פרוסות לחם, שיספגו את השומן המיותר, ומסדרים את הג'חנונים בצפיפות, בשתי קומות. מזלפים מעט דבש מעל הגחנונים ומניחים ביצים קשות. 6 מכניסים לתנור על חום של 120 מעלות ללילה שלם. >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון * תודה לגליה מויאל על הטיפ הגאוני. |