1 חותכים את תפוחי האדמה לכ-20 פרוסות אלכסוניות דקות (פחות מחצי ס"מ), כמה שיותר ארוכות.
2 מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים עד שהן שחומות. שומרים את הפרוסות בצד.
3 מכינים את הקציצות: באותה המחבת מחממים כף אחת של שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב מעט.
4 מערבבים בקערה את הבקר עם שומן הכבש, הפטרוזיליה, הבצל המטוגן, ראס אל חנות, מלח, פלפל שחור והכף הנותרת של השמן. יוצרים כ-4 קציצות ומטגנים אותן באותה המחבת עד שהן שחומות.
5 מכינים את הטחינה: במחבת אחרת מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים והמלח. מחממים עד שמתחילים לעלות אדים.
6 מחממים תנור ל-220 מעלות.
7 במחבת קטנה שמתאימה לתנור מסדרים שכבה אחידה של פרוסות תפוחי אדמה כך שיעלו מעט אחת על השנייה, כמו רעפים. קורעים בידיים את הקציצות ומפוררים את הבשר על שכבת תפוחי האדמה. שופכים מעל את הטחינה החמה, כדי להרטיב את הבשר. מסדרים מעל עוד פרוסות של תפוחי אדמה באותה הצורה, כך שיכסו את כל המחבת.
8 אופים בתנור כ-10 דקות.
9 מכינים את הטחינה הירוקה: טוחנים יחד את הטחינה, הפטרוזיליה, המים והמלח.
10 מגישים את המאפה בצלחת עמוקה ושופכים סביבו את הטחינה הירוקה.
תפוחי האדמה לטיגון מגיעים בשקית אדומה. הם תפוחי אדמה מזן אדום, עם מרקם יותר יבש ופחות תכולת סוכר, ולכן מתאימים לטיגון. המרקם שלהם יותר מוצק ואין בהם הרבה נוזלים, שמפריעים בטיגון, ולכן הוא מיטגנים בצורה הטובה ביותר.