מצרכים:

4 בטטות קטנות או 2 גדולות
2 כפות רוטב צ'ילי או 1 כפית סילאן + 1/2 כפית צ'ילס גרוס
2 כפות רוטב סויה או טריאקי
2 כפות גדושות טחינה לבנה אחלה
1/2 כוס פירורי לחם – כל סוג שיש בבית (פנקו, זהובים, רגילים)
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כפית מלח

מטבל טחינה:

4 כפות טחינה לבנה אחלה
3-4 כפות קרם קוקוס או יוגורט (טבעוני או חלבי)
מעט מלח
צ'ילי גרוס – לא חובה

אופן הכנה:

- אופים את הבטטות, עם הקליפה, עד ריכוך בתנור שחומם ל-180 מעלות. מוציאים את בשר הבטטה ומצננים. עוד אופציה היא לקלוף את הבטטה, לחתוך לקוביות ו"לבשל" במיקרו עד ריכוך. כך או כך, עדיף מאוד לא לבשל במים כי הבטטה תספוג המון נוזלים.
- מועכים את הבטטה בקערה בינונית ומוסיפים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים.
- מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומרססים בספריי שמן.
- יוצרים לביבות שמנמנות עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה.
- אופים במשך 20-30 דקות, בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, והופכים לצד השני לעוד 10 דקות (לא חובה להפוך אבל יוצא יותר טעים).
- חשוב לתת ללביבות להצטנן מעט לפני שמוציאים אותן מהתבנית כדי שהן תתייצבנה.
- להגשה: מערבבים טחינה עם קרם קוקוס ומלח ומגישים לצד הלביבות. למי שרוצה להוסיף טיפה פיקנטיות אפשר להוסיף מעט צ'ילי גרוס.


- רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת עלי טימין קצוצים דק.
- לגרסה מעט אסיאתית מוסיפים 1/2 כפית משחת קארי אדומה או ירוקה.
- לגרסה חלבית מערבבים את הטחינה (במטבל) עם יוגורט במקום קרם קוקוס.