קרפצ'יו לברק

קרפצ'יו לברק עדין שכובשים בלימון ישר בצלחת, עם דלעת מקורמלת בחמאה וסוכר, בצל סגול כבוש ותוספת מפתיעה במיוחד של תערובת גבינות עם מסקרפונה, שמנת ועגבנייה סחוטה.

>> המתכון המלא לקרפצ'יו לברק של שירה בצלאל

קרפצ'יו לברק (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
קרפצ'יו לברק | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף

קציצות במטבוחה

קציצות של בשר צלעות טלה ואנטרקוט עם המון ירק - כוסברה, פטרוזיליה ואפילו שמיר אם אוהבים - שמתבשלות בתוך מטבוחה חריפה ומצומצמת טוב טוב. להשלמת המנה: פיתה קרקר דקיקה שמכינים לבד, שיהיה בשביל הרוטב.

>> המתכון המלא לקציצות במטבוחה של שירה בצלאל

קציצות במטבוחה (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
קציצות במטבוחה | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף

סביצ'ה לברק

מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון ממאסטר שף: סביצ'ה מדג לברק עם אבוקדו ובצל סגול, שנכבש במיץ לימון עם כוסברה. מנה עדינה, קלילה ומתוחכמת בכלם עבודה ממש.

>> המתכון המלא לסביצ'ה לברק של יהונתן ביטון

סביצ'ה לברק (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
סביצ'ה לברק | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף


טאג'ין

מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון ממאסטר שף: טאג'ין של בקר ודלעת מקורמלת בתיבול טוב של כורכום וכמון. מנה נהדרת שמתאימה בול לחורף שסוף סוף הגיע, אבל אם תכינו לנו בקיץ - אנחנו פשוט נדליק מזגן.

>> המתכון המלא לטאג'ין של יהונתן ביטון

טאג'ין (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
טאג'ין | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף

צלעות כבש עם ז'אלוק

מנת חצי הגמר של יהונתן ביטון מ"מאסטר שף": צלעות כבש צלויות על ז'אלוק - סלט של חצילים, עגבניות, פלפלים ושום על האש עם המון ירק, שמן זית ולימון. תענוג לא קטן בפני עצמו, ועם הצלעות זה בכלל גן עדן.

>> המתכון המלא לצלעות כבש עם ז'אלוק של יהונתן ביטון

צלעות צלויות על חצילים ופלפלים  (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
צלעות צלויות על חצילים ופלפלים | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף

פסטה ירוקה

מנת חצי הגמר של טום אביב: פסטה שמתבשלת בציר של פלפלים חריפים, שום, דגים והמון פטרוזיליה, כוסברה ונענע, ואם זה לא מספיק ירוק בשבילכם - אז היא גם מוקפצת במחבת עם עוד פלפלים וירק. לא סתם קוראים לה ירוקה.

>> המתכון המלא לפסטה ירוקה של טום אביב

פסטה ירוקה (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
פסטה ירוקה | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף

פולנטה במרווה עם דג מוסר

מנת חצי הגמר של טום אביב: פולנטת תירס שהיא כמעט מרק קטיפתי, עשירה בטעמי חמאה ומרווה, שבמרכזה נח בשקט בשקט, בלי לגנוב את ההצגה מהכוכבת הגדולה, חצי פילה מוסר. מנה שמשלבת תחכום, פשטות ויופי של טעמים.

>> המתכון המלא לפולנטה במרווה עם דג מוסר של טום אביב

פולנטה עם דג (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
פולנטה עם דג | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף

צלעות טלה צרובות על תבשיל גיבץ'

מנת חצי הגמר של סופי: צלעות טלה צרובות על גיבץ' של חצילים, עגבניות ובצל. לאחר הצריבה הצלעות מצטרפות על סיר הגיבץ' ומשם הם ממשיכים יחד לתנור, כך שהצלעות יוצאות חצי מטוגנות חצי אפויות, ולגמרי מלאות טעם.

>> המתכון המלא לצלעות טלה צרובות על תבשיל גיבץ' של סופי פורת

צלעות טלה (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
צלעות טלה | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף

אירוע הגמר של "מאסטר שף" - 13.12, שלישי ב-21:00