העונה החדשה של "מאסטר שף" יצאה לדרך ואיתה גם החשק שלנו להיכנס ולבשל. לקראת סוף השבוע, המתמודד דוויד בורנשטיין התארח בתכנית הרדיו של ירון אשבל ברדיוס 100FM וסיפר על החוויה שלו מהאודישן מול השופטים ואפילו שיתף במתכון משלו למנה כייפית לסוף השבוע. אספו את המצרכים הדרושים, קראו את ההוראות ותתחילו לבשל.

מה צריך?

לפילה סלמון:

  • נתח פילה סלמון במשקל של 1.5 עד 2 קילוגרם
  • מלח גס או מלח אטלנטי בנדיבות
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • קורטוב זרעי כמון - לא כמון טחון
  • כפית וחצי זרעי אניס
  • קורטוב זרעי כוסברה – רצוי לכתוש קלות במכתש ועלי אך לא חובה
  • סומק
  • 4 שיני שום חתוכות גס
  • שמן זית
  • חצי בקבוק יין לבן (לא חובה)
  • ענפים יבשים של עשבי תיבול – רוזמרין, מרווה ואורגנו (לא חובה)

לריזוטו שומשום שחור ואגסים:

  • כוס אורז לריזוטו מסוג ארבוריו
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס יין אדום (ניתן להחליף בלבן)
  • ליטר ציר ירקות או מים על סף רתיחה
  • 150 גרם גבינת מנצ'גו מגורדת (אפשר גם עם פרמז'ן)
  • אגס אחד בשל מקולף וחתוך לקוביות קטנות
  • 3-4 כפות שומשום שחור קלוי
  • מלח ופלפל לתיבול
דוד בורנשטיין (צילום: דן מרגוליס)
האם דוויד יגיע לשלב הנבחרת של "מאסטר שף"? | צילום: דן מרגוליס

 איך מכינים?

 פילה סלמון:

  1. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
  2. לתבנית נפרדת מזו שבה תאפו את הדג, מוזגים חצי בקבוק יין לבן ומניחים בתחתית התנור.
  3. בתבנית גדולה מניחים נייר אפיה, עליו מברישים בנדיבות שמן זית.
  4. מפרזים באחידות את זרעי הכמון, זרעי האניס, זרעי הכוסברה הכתושים, ענפי עשבי התיבול היבשים ושתי שיני שום על גבי נייר האפייה.
  5. מניחים את הפילה על גבי המצע שעל נייר האפייה עם העור מופנה כלפי מטה.
  6. מתבלים את חלקו העליון של הדג במלח, פלפל, סומק ושארית השום.
  7. מורחים את הדג בעזרת מברשת בשמן זית בנדיבות.
  8. מכניסים לאפייה בתנור למשך בין 12 ל-20 דקות (תלוי בעובי הדג ובתנור).
  9. ניתן להכניס לתנור גם תבנית עם צרור עשבים יבשים ולהבעיר אותם כדי להעניק לדג ארומה מעושנת (לא חובה אך מומלץ).
  10. מוציאים ומתבלים בלימון ומלח.

ריזוטו שומשום שחור ואגסים:

  1. על אש קטנה ממיסים מעט חמאה בשמן זית. עדיף להשתמש במחבת ברזל יצוק אך אפשרי גם בכל סיר או מחבת בעל תחתית עבה שמתאימים לבישול ארוך.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים במשך 3 דקות. מהשלב הזה ממשיכים לערבב לאורך כל הבישול.
  3. מוסיפים את היין בהדרגה ונותנים לנוזל להיספג.
  4. מוסיפים את הציר או המים החמים בהדרגה ומערבבים.
  5. בכל פעם שהאורז סופג לתוכו את הנוזלים מוסיפים עוד נוזלים. כך במשך כ-6-7 דקות בערך.
  6. מוסיפים את השומשום השחור, ממשיכים לערבב ולהוסיף נוזלים.
  7. מדי פעם מוציאים גרגר אורז ובודקים אם הוא מוכן. איך נדע? האורז אמור "להתנגד" מעט לשן, ולהיות קצת קרנצ'י אך לא קשה מדי.
  8. כשמוכן, מוסיפים את הגבינה, מעט שמן זית, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
  9. זורים מעל את קוביות האגס.
  10. לאכול מיד עם או בלי פרוסת דג.