טום אביב, איש נדל"ן, טבח בחסד ובכלל בחור שנראה לא רע בלשון המעטה, חוגג בדיוק היום 29 חורפים. כשהגמר הגדול של "מאסטר שף" (13.12) ממש מעבר לפינה, הוא עשה הפסקה קטנה מהבישולים שאולי יקחו אותו עד הסוף, כדי לנוח, להירגע ולהינות מהיום המיוחד שלו. ואז החלטנו להתקשר לאחל לו מזל טוב.

טום, מזל טוב איך אתה חוגג?
"אני שונא ימי הולדת, אין בזה שום דבר טוב חוץ מזה שזה גורם לך להרגיש זקן. ה-2.12 מבחינתי זה תאריך שאני מקבל דיכאון".

ובכל זאת, שנה אחרונה לפני החלפת קידומת. לא תציין זאת?
"אבא שלי בארץ, אז כנראה שנלך לאכול ביפו-תל-אביב של חיים כהן". 

אין תמונה
איך גדלת. טום אביב
טום אביב (יח``צ: אוהד רומנו,  יחסי ציבור )
טום אביב | יח``צ: אוהד רומנו, יחסי ציבור

מה אתה מאחל לעצמך?
"אני מאחל ששנת ה-30 שלי ושנת 2017 בכלל תהיה בדיוק כמו השנה החולפת. אני מרגיש שהשנה שאני רק בעלייה, אז שימשיך ככה". 

איזו מתנה היית שמח לקבל?
"ללכת לאכול אוכל טוב. זה הדבר שתמיד מפנק אותי. זה לא משנה באיזו צורה ובאיזה מקום, זו תמיד המתנה המושלמת בשבילי".

מה עם איזה מסר לאומה לקראת סיום? בכל זאת חתן השמחה.
"מסר? פשוט תאמינו בעצמכם. זה אולי נשמע כמו קלישאה, אבל אני ההוכחה שזה עובד".  

וכדי שגם אתם תוכלו להרגיש חלק מהחגיגה, ביקשנו מטום שיפנק אותנו במתכון לעוגה שעושה לו מתוק במיוחד. אז קיבלנו מתכון לעוגת ספוג יוונית. "המתכון הזה הוא יווני מאוד ופרשי, הוא מזכיר לי קיץ, ולכן הוא מהווה את האחיזה האחרונה שלי בקרני השמש לפני החורף שרץ אלינו בחסותו של חודש דצמבר", הוא טוען. מי אנחנו שנתווכח. נסו בעצמכם ותגידו לנו איך יצא. מזל טוב.

מה צריך?

  • 125 גרם סוכר לבן
  • 75 גרם שקד טחון
  • 250 גרם קמח
  • 200 גרם פולנטה או סולת
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • גרידת לימון
  • גרידת תפוז
  • 225 גרם יוגורט יווני
  • 5 ביצים
  • 200 מ"ל שמן זית
  • 150 גרם פיסטוק
  • 100 גרם דבש
  • מיץ לימון
  • מיץ תפוזים
עוגת ספוג (צילום: sanapadh, Istock)
עוגת ספוג | צילום: sanapadh, Istock

איך מכינים?

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי הגלם שמודגשים עד לקבלת מרקם אחיד ומהמם.
  3. יוצקים הכל לתבנית ומכניסים לתנור למשך חצי שעה או עד שתוקעים קייסם והוא יוצא יבש.
  4. לאחר שהעוגה מוכנה נותנים לה לנוח שעה (לא פחות).
  5. מטגנים קלות את הפיסטוקים במחבת יבשה ומועכים מעט עם כף עץ.
  6. מחממים את הדבש והמיצים מהלימון והתפוז בסיר קטן ומוסיפים את הפיסטוקים עד לקירמול עדין שגורם לך להיות סוכר בעצמך.
  7. כאשר העוגה התקררה דוקרים בה חריצים בעזרת סכין חדה.
  8. שופכים את הסירופ המהמם שהכנו לפני כך שייספג.
  9. מגישים לצד יוגורט או קרם פרש. 

בתיאבון.

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף" 

>> לעמוד המתמודד המלא של טום אביב

"מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת