קוסקוס: מתכון אותנטי פשוט להכנה

מהרגע שנכנסה אל האולפן של "מאסטר שף" אי שם בעונה הראשונה של התכנית ששודרה בקשת ב-2010, היה ברור לכולם שהמתמודדת מבאר שבע שולטת במטבח. היא הגיעה עד לשלישיית הגמר, והשאירה אותנו עם אינספור מתכונים שעושים לנו חשק לפתוח שולחן. גם גולשי mako התחברו לסגנון הבישול של סמדי בומבה, והמתכון שלה למנה הטריפוליטאית ממשיך להיות מבוקש.

>> המתכון המלא לקוסקוס של סמדר וקנין

לחם ממולא בבשר

מתמודד נוסף מהעונה הראשונה של "מאסטר שף" שהשאיר חותם אצל הגולשים חובבי הבישול, הוא הכבאי אלקנה ביטון ומנת הלחם המפנקת. לאורך העונה אלקנה המשיך להפתיע את השופטים עד לשלישיית הגמר, אבל אנחנו תמיד נזכור שכשממלאים כיכר לחם בבשר, פטריות ועשבי תיבול מקבלים מנה ביתית וטעימה בקלי קלות. 

>> המתכון המלא ללחם הממולא של אלקנה ביטון

השופטים טועמים את מנת הלחם של אלקנה
מנה ביתית מפנקת

>> הטלוויזיה של ישראל עוברת לערוץ 12: לוח השידורים המלא

עוגיות יויו

זוכה העונה השנייה של "מאסטר שף", השף אבי לוי, חשף בפנינו לא מעט מתכונים מעוררי תיאבון גם אחרי הזכייה בתואר. אבל המתכון שהצליח לסחוף את חובבי הבישול והאפיה, מלמד צעד אחר צעד איך מכינים עוגיות אלג'יראיות מטוגנות במילוי קרם שקדים, שיעזרו לכם להרשים בפעם הבאה שאתם מארחים.

>> המתכון המלא לעוגיות יויו של אבי לוי

עוואמה

את הקינוח האלוהי הזה הכרנו כשפיינליסטית העונה השלישית, סלמה פיומי, החליטה לפנק את השופטים במנה מתוקה. עוואמה הם ביסים של בצק מטוגן בתוך רוטב סוכר ולימון. אמנם מדובר במתכון למתקדמים, אבל לגמרי שווה את ההשקעה והמחמאות שיגיעו אחרי הביס הראשון.

>> המתכון המלא לעוואמה של סלמה פיומי

עוואמה (תמונת AVI: mako)
קינוח גן עדן שירשים את האורחים | תמונת AVI: mako

דג מרוקאי חריף

אנחנו לא רוצים לצאת בהצהרות אבל יכול מאוד להיות שהמתכון של פיינליסטית העונה השלישית, ג'קי אזולאי, הוא הפופולרי ביותר מבין כל מתכוני "מאסטר שף". אז אם בא לכם לגוון בארוחת שישי, תמיד תוכלו לנסות ולהכין פילה מושט ברוטב עגבניות חריף, מתובל היטב ועסיסי כמו שרק מרוקאים יודעים. 

>> המתכון המלא לדג מרוקאי של ג'קי אזולאי

קובנייה מוגשת עם צ'יפס חובזה וקנל צ'ילי מתוק

זוכת העונה הרביעית של "מאסטר שף", נוף עתאמנה אסמעיל, סיפקה לנו הצצה טעימה במיוחד למטבח הערבי. אחד מהמתכונים שזכו באהבת הקהל הוא לקובה בורגול במילוי עשבי תיבול ואגוזי מלך, על מצע של ויניגרט שום וצ'יפס חובזה.

>> המתכון המלא לקובנייה של נוף עתאמנה אסמעיל

קובנייה של נוף עתמאנה איסמעיל (צילום: דניאל בר און)
קובנייה וצ'יפס חובזה | צילום: דניאל בר און

>> הטלוויזיה של ישראל עוברת לערוץ 12: כל מה שצריך לדעת לקראת הפיצול של ערוץ 2

עוגת גבינה

מיכל אפשטיין רק כמעט הגיעה לשלישיית הגמר בעונה החמישית, אבל המתכון שלה לעוגת גבינה לגמרי הצליח לכבוש את חובבי האפיה שבינינו. עוגת גבינה טובה זה תמיד כיף, ואת העוגה הזאת כדאי לכם להכיר מקרוב: לימונית ועשירה, על בסיס פריך של עוגיות לוטוס וחמאה, עם ציפוי עדין של שמנת וטאצ' של גנאש שוקולד בהגשה.

>> המתכון המלא לעוגת גבינה של מיכל אפשטיין

פסטה קון סרדה – פסטת סרדינים

זוכה העונה החמישית של "מאסטר שף", מסימליאנו די מטאו, הביא איתו ניחוחות של איטליה למטבח וגם לא מעט מתכונים. בדיוק ככה אנחנו אוהבים את הפסטה שלנו - קלילה, מקורית ועוקצנית: רוטב נפלא של סרדינים ופלפלים חריפים, פסטה שמוקפצת איתם רק קצת במחבת ולסיום פירורי לחם וגרדת לימון. פשוט כיף של מנה, בחצי שעה של עבודה.

>> המתכון המלא לפסטה קון סרדה של מסימליאנו די מטאו

פסטה קון סרדה של מסימיליאנו (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
ניחוחות של איטליה | צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

שפתה ברנג'י - קציצות אורז וירק

אין כמו מתכוני הילדות עליהם גדלנו. המתכון הבא של דיאנה רחמי מהעונה השישית הוא שיר הלל למטבח הפרסי, עם קציצות אורז והמון עשבים טריים קצוצים שמתערבבים להם יחדיו לתבשיל נוסטלגי.

>> המתכון המלא לשפתה ברנג'י - קציצות אורז וירק של דיאנה רחמני

קובה סלק של סבתא דייזי

הכל תלוי ביד שמגלגלת את הקובה, תבלינים לפי העין - שמענו כבר את כל התירוצים למה לא לחלוק מתכון טוב לקובה. אבל כשמתן חליבה הגיש לשופטי "מאסטר שף" קובה סלק, אפילו הגולשים דרשו מיד לקבל את המתכון המלא, וכמובן שהיינו שם כדי להשיג אותו. 

>> המתכון המלא לקובה סלק של מתן חליבה

קובה סלק (צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף)
אין כמו מתכון של סבתא | צילום: אפיק גבאי, מאסטר שף

קובה מחשי

מתכון מנצח של יהונתן ביטון ממשימת הגמר בעונה השישית של "מאסטר שף": תפוחי אדמה ממולאים בתערובת בשר מתובלת, מטוגנים בביצה ומתבשלים ברוטב אדום ועז טעם. קובה מחשי מושלמת, שמומלץ להגיש עם סלט ירוק ורענן.

>> המתכון המלא לקובה מחשי של יהונתן ביטון

קציצות במטבוחה

מתמודדת העונה השישית, שירה בצלאל, הכניסה הרבה פלפל למטבח וגם לצלחת. קציצות של בשר צלעות טלה ואנטרקוט עם המון ירק - כוסברה, פטרוזיליה ואפילו שמיר אם אוהבים - שמתבשלות בתוך מטבוחה חריפה ומצומצמת טוב טוב. להשלמת המנה: פיתה קרקר דקיקה שמכינים לבד, שיהיה בשביל הרוטב.

>> המתכון המלא לקציצות מטבוחה של שירה בצלאל

עוד ב"מאסטר שף":

>> העונה החדשה של "מאסטר שף" יוצאת לדרך בראשון ב-21:00, בקשת ערוץ 2, ובקרוב בערוץ 12