1. מרדדים בצק עלים שמרים ומקמחים מעט. שומרים עד כמה שניתן על צורה אחידה לכל אורך היריעה. 

2. חותכים את המלבן למשולשים - מתחילים בפינה אחת וחותכים משולשים מצד לצד. עורמים את המשולשים בצד (מכיון שהבצק מקומח המשולשים לא יידבקו זה לזה). 

3. מגלגלים: מתחילים מהבסיס של המשולש ומגלגלים עד הקצה. אפשר לעקם לצורת סהר. 

4. מילויים: אם רוצים - אפשר להוסיף מילוי לקרואסון. מסדרים שורה אחידה של המילוי - שברי שוקולד או כל מה שאוהבים - סמוך לבסיס המשולש, ומגלגלים. 

5. מסדרים את הקרואסונים המוכנים בתבנית עם ניר אפייה, ומורחים אותם בביצה (הביצה מעניקה להם את הצבע המבריק הזהוב). נזהרים לא למרוח כמות גדולה מדי של ביצה, כדי לא להפריע לבצק לתפוח. 

6. משאירים את הקרואסונים לתפוח מעט, ואז - לתנור. 

אמנות הבישול היא אמנות החיים והעיסוק במקצוע מורכב מאלמנטים של מדע ואמנות. המקצוע מחייב שליטה ומיומנויות המבוססים על כללים, חוקים, נורמות, מרשמים ומפרטים שונים, ובו בזמן מאפשר ודורש יצירתיות ויכולת המצאה של מתכונים חדשים, שיפור תהליכים וחדשנות. המגמה מכשירה את התלמיד לקראת העיסוק בתחום, ומפתחת אצלו חשיבה יצירתית ורגישות להיבטים אסתטיים תוך הקניית יכולות ומיומנויות ביצוע של מתכונים שונים ולימודי גסטרונומיה. אופי הלימודים מאפשר היכרות והתנסות עם חומרי גלם שונים וטכניקות ייחודיות, ומתעמק בנושאים הכרחיים לעוסקים בתחום - מתזונה ועד כשרות ותברואה. בנוסף, המגמה מאפשרת ומסייעת לתלמידים להתנסות בעבודה במסגרת סטאז'.

הסרטון בהשתתפות: אורן אלון - מדריך קולינרי בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה | מורן קולטקר - תלמידה במגמת אמנות הבישול בתיכון מקצועי של משרד העבודה והרווחה

>> לעוד פרטים - צרו קשר

>> לעוד סרטונים