בשנות השמונים בישראל, הכי מזרח רחוק שאפשר היה להשיג כאן כלל אגרול שמנוני, נודלס דביקים ורוטב ורוד ומשונה. שלושים שנה אחרי ואנחנו כבר נהנים משפע של מסעדות ממטבחים זרים שלא מפסיקים להפתיע. שיטוט קצר ברשת מעלה שלשמחתנו, יש לנו חתיכת דרך ארוכה עד למיצוי ועוד לא טעמנו כלום. הנה כמה מנות שנבחרו ברחבי הרשת למנות הטובות במזרח הרחוק.

בנגקוק, תאילנד: גן עדן מאחורי חצי חבית פח

תאילנד נחשבת לאחד המקומות המסעירים והחדשניים ביותר מבחינת הטעמים שהיא מביאה אל הצלחת והעיר עצמה משופעת מסעדות יוקרתיות ונפלאות. למרות זאת, מתעקש כל מי שחרש אותה ברגל, האוכל הטעים ביותר ממשיך להיות אוכל הרחוב שלה, הספוג בשנים על גבי שנים של מסורת ומתכונים משפחתיים  שיוצרים עולם נפלא במיוחד של טעמים. אוהבים נודלס? מצאנו עבורכם מקום שלדעת רבים מכין את אחת המנות הטובות בעולם בתחום. ב-Kuay Teow Kua Gai Nai Hong, דוכן אוכל ותיק, מגישים מנות נודלס המוכנות מאחורי חצי חבית פח מזה שנים. ה-kuay teow kua gai, היא מנת אטריות אורז שבושלו בשומן כדקה ולאחר מכן הוקפצו ביחד עם נתחי עוף שהושרו במלח ופלפל וחתיכות דיונון כבוש. לקראת סיום הכנת המנה מוסיפים פנימה ביצה. תוכלו לבחור בין חומץ, רוטב עגבניות ייחודי המזכיר קטשופ או שבבי צ'ילי.

צילום: מתוך eatingthaifood.com

תוכלו לטעום בכתובת: 

266/1 Soi Thewi Worayat, Thanon Luang, Banbat, Bamprap Sathupai near Phlap Phla Chai

טייפה, טייוואן: מנה שעומדים בשבילה בתור

עם השפעות תרבותיות וקולינריות ממזרח ומערב, טייוואן היא חתיכת מקום מסקרן כשזה מגיע לאוכל, אבל בכל זאת, מזרח הוא מזרח הוא מזרח רחוק ובחרנו במנה מסורתית למדי במסעדה שהיא מוסד: Din Tai Fung . מעוז הבראנץ' שהוקם ב-1972 ומאז פתח סניפים ברחבי העולם, מציע לפוקדיו  - מלבד המתנה ארוכה בשל הביקוש הרב – מרק דאמפלינגס מופלא עם ג'ינג'ר, עדין וזך עם שרימפס, חזיר, כמהין ועוד. על התור הארוך ניתן להתגבר באמצעות הרשמה בכניסה. משוטטים במרכז הסמוך וחוזרים בדיוק כדי להתיישב לשולחן.

צילום: HyeonGyeong Um

תוכלו לטעום בכתובת: B1F, No 45, Shifu Rd, Xinyi Dist. טאיפיי,‎ טאיוואן

עוד ב"מאסטר שף":

נה טראנג, וייטנאם: כל אחד והברביקיו שלו

רק בשנים האחרונות מתחילה וייטנאם לקבל בעולם את הכבוד הראוי לה בכל הקשר לאוכל מקומי. אחד המקומות הידועים בה הוא ה- Lac Canh Restaurant, מסעדת ברביקיו אותה פוקדים תיירים ומקומיים כאחד, כשהייחוד שלו הוא בגריל הפחמים הקטן שעל גבי השולחן. בוחרים את המנה, צולים ומשם – לצלחת. המקום ידוע בעיקר בבשר שלו, שהושרה קודם לכן במרינדה מופלאה ומשם קיבל את טעמיו, אבל יש גם צלופחים, פירות ים טריים, חזיר וחלקים פנימיים.

צילום: מתוך vietnamtravelinformation.net

תוכלו לטעום בכתובת: 44 D Nguyen Binh Khiem | Cai River area, Nha Trang, Vietnam

טוקיו, יפן: הכל על סרדינים

כשאנחנו חושבים על כוכבי מישלן, הדבר הראשון שעולה לנו בראש זה מפות צחורות, מלצרים עטויי כפפות ותפריט עם מחירים שמגרדים את הרקיע. בטוקיו ישנן מסעדות מכוכבות רבות, אבל הפלא ופלא, בחלקן תוכלו לאכול אוכל מופלא באמת בפחות מעשרה דולר. במסעדת Nakajima , תוכלו לאכול לאנצ' מופלא על טהרת הסרדינים (Iwashi) המוכנים בשלל דרכים: מטוגנים ומצופים פנקו, בצורת סשימי, מאודים ביחד עם דאשי וסויה או בתוך תבשיל קדירה מופלא. המנות מגיעות בתוספת מרק מיסו, אורז וירקות כבושים משתנים.

צילום: מתוך foodspotting.com

תוכלו לטעום בכתובת: 3-32-5, Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo 160-0022

 

 

 

הונג קונג, סין: האווז המושלם והדרמה המשפחתית

המנה מהונג קונג,מביאה איתה, ביחד עם הטעמים המושלמים שלה, גם הרבה דרמה. מזה עשרות בשנים שאחת המנות הידועות באזור היא האווז הצלוי של יאנג קי. אבל, עקב חילוקי דעות משפחתיים – שלא לומר, חתיכת סכסוך – אחד מבניו של המייסד הלך ופתח מקום משלו בשם Kam’s Roast Goose, שם הוא מגיש את הגרסה שלו לקלאסיקה המשפחתית. הטעם? בואו נגיד שלמרות שהמקום פתוח קצת יותר משנה, הוא כבר ניכס לעצמו כוכב מישלן אחד. המנה עצמה עסיסית מאוד, פחות שומנית מהמקורית ומגיעה עם רוטב שזיפים שמשדרג את האווז והופך אותו לחוויה מענגת אמיתית.

צילום: 甘牌燒鵝 Kam's Roast Goose

תוכלו לטעום בכתובת:

Kam’s Roast Goose, 226 Hennessy Road Wan Chai, Hong Kong

מה איתכם? אילו מנות מדהימות יצא לכם לטעום מסביב לעולם? כתבו לנו עליהן ל: info@mako.co.il

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00