להיות הורה זה לא קל. יש המון אחריות כשזה מגיע לילדים, גם בדברים המסובכים יותר, אבל גם בדברים הכי בסיסיים - כמו אוכל. ולא פעם, כהורים, נדמה שאתם במרוץ נגד השעון. אז איך אפשר לדאוג להזנה של ילדיכם באופן שגם ינצח את הזמן, גם יהיה טעים וגם יכלול חומרי גלם איכותיים? הנה כמה מנות קלות להכנה שהמשפחה שלכם לא תרצה להפסיק לאכול מהן, מבית היוצר של ההורים מנבחרת "מאסטר שף": רחלי קדוש, רות רוזובסקי ואיב ענן.

אטריות אורז מוקפצות עם רצועות פרגית וירקות / רות רוזובסקי

מה קורה לנו, האמהות, כשאנחנו ממהרות הביתה בשעת צהריים עמוסה וכל מה שמסיט את המחשבה, היא עצם הידיעה שלא הספקנו להתארגן לארוחת צהריים לילדים? תכף הם מתדפקים על דלת הבית ותובעים: אוכל! עכשיו אוכל!  

פאד תאי קל להכנה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
10 דקות הכנה בלבד - אטריות אורז מוקפצות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
זו המנה שאני שולפת ב-10 דקות הכנה בלבד - מזינה, טעימה ובעיקר מבטיחה לרצות את תאבונם של הילדים. אחרי כל זה, חוזר השקט לשרור בבית, הם מחייכים ואני רגועה.

מרכיבים:

  • 1 חבילה אטריות אורז רחבות
  • 5 יחידות פרגית חתוכה לרצועות מאורכות
  • 1 יחידה כרישה חתוכה לעיגולים
  • 1 כוס אפונת גינה עדינה
  • 2 יחידות גזר חתוכות לג'וליאנים
  • 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 1 חבילה פטריות שמפניון או יער
  • 1 חבילה כוסברה טריה קצוצה
  • 5 יחידות בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצה
  • 1 כפית גי'נג'ר
  • 3 כפות רוטב סויה
  • זרזיף שמן שומשום
  • פלפל שחור
  • מלח
  • בוטנים מלוחים מטוגנים לפיזור מלמעלה (לא חובה)

אופן ההכנה:

  • משרים את חבילת האטריות בקערה סגורה עם מים רותחים כ10 דק' עד 15 שעה. לסנן.
  • בסיר נפרד משחימים את הפרגית מעט עד לסגירה, מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לאותו הסיר את הכרישה, הג'ינג'ר, הגזר והפלפלים ומטגנים עד לריכוך קל של הגזר, מוסיפים את הפרגית האפונה, השום והפטריות, מערבבים ומוסיפים את התיבול. לסיר מצרפים את אטריות האורז ומערבבים היטב על אש קטנה, על מנת שכל הטעמים יספגו באטריות, מתקנים תיבול.
  • מוסיפים את הכוסברה הטריה והבצל הירוק לאטריות, מערבבים היטב במשך כמה דקות נוספות וזה מוכן.
  • מוזגים לצלחות ונהנים. מי שאוהב יכול לפזר את שברי הבוטנים המטוגנים.

קציצות תירס וקמח פולנטה / רחלי קדוש

הכי אני אוהבת לבשל ליקרים לי מכל - ארבעת ילדיי: שליו, נבו, ארבל וראם. בגלל קצב החיים המטורף שלי, הזמן שבו אני הכי משקיעה הוא בשבתות ובחגים, אז אני מכינה תבשילים ומטעמים מגוונים. באמצע השבוע אני משתדלת להכין מה שהם מבקשים בתנאי שיהיה קליל, מזין - וכמובן, מהיר להכנה.

קציצות תירס וקמח פולנטה של רחלי קדוש (צילום: רחלי קדוש, צילום ביתי)
קציצות תירס וקמח פולנטה | צילום: רחלי קדוש, צילום ביתי

את לביבות התירס והפולנטה הם אוכלים כמו חטיפים, וכשנשאר אפילו לוקחים למחרת לבית הספר (אני מחממת להם בבוקר, עוטפת בנייר כסף ושמה להם בקופסא קטנה). גם בעלי מאוד אוהב אותן - רק שלו אני מוסיפה עוד פלפל ומלא כוסברה.

מרכיבים:

  • 1 קופסת שימורי גרגירי תירס מתוק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס קמח תירס/פולנטה (2/3 כוס לעיסה, 1/3 כוס לציפוי הקציצה)
  • 2 כפות קמח
  • 3 ביצים
  • 1 כף מלח
  • 0.5 כפית פלפל לבן
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

  • מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד להזהבה. מצננים ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה: קופסאת שימורים גרגירי תירס מתוק, 2/3 כוס קמח תירס/פולנטה, 2 כפות קמח, 3-4 ביצים, תבלינים ומערבבים הכל לעיסה בצקית נוחה לעבודה ביד.
  • מחממים שמן במחבת רחבה, קורצים קציצות שטוחות יחסית, מצפים אותם בקמח תירס/פולנטה ומגנים למשך כ-2-3 דקות מכל צד.
  • הקציצה הזו טעימה גם כשהיא קרה וגם כשהיא חמה - מתאימה מאוד לפיקניקים, לים או לבריכה.
  • אם אוכלים את הקציצה חמה, ניתן להוסיף לעיסה 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת - מוסיף המון.
  • למבוגרים: ניתן להוסיף צרור כוסברה קצוץ, פלפל ירוק חריף קצוץ וגבינת פרמז'ן מגורדת - אחלה מנת פתיחה לאירוח.

עוף בירקות סגולים עם רוזמרין וגרגירי כוסברה / איב ענן

כשצריך להקדיש תשומת לב לילדים, אין כמו מנה קלה להכנה שאפשר פשוט לשכוח עד שפעמון התנור מצלצל. העוף הזה הוא מנה בדיוק כזאת - קלילה, טעימה, משביעה, ובעיקר סגולה, לכל המשפחה.

עוף בירקות סגולים של איב ענן (צילום: איב ענן, צילום ביתי)
עוף בירקות סגולים | צילום: איב ענן, צילום ביתי

מרכיבים:

  • 1 עוף שלם חתוך בגב לפרפר
  • 1 כרובית
  • 3 סלק
  • 1 חציל סגול מנומר עגול חתוך ל-4
  • 1 חציל תאילנדי סגול שלם
  • 1 פלפל אדום חתוך לפלחים גדולים
  • 2 פלפלים חריפים חתוכים גס
  • 2 שורש ארטישוק ירושלמי מקולף חתוך גס
  • 3 תפוחי אדמה סגולים
  • 2 בצלים סגולים גדולים חתוכים לטבעות

   חומרי טעם ותיבול:

  • 3 גבעולי רוזמרין
  • 5 עלי מרווה
  • כפית גרגרי כוסברה
  • כפית גרגירי אניס יאנוס
  • 3 כפיות מלח גס אטלנטי
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • ½ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  • ממליחים את העוף ומסדרים יפה בתוך כלי לתנור
  • מסדרים את כל הירקות
  • מפזרים מעל את תערובת התבלינים ואת שמן הזית
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 1 שעה .
  • מגישים עם מנת אורז וסלט ירוק מרענן.
    איב ענן (צילום: דניאל בר און)
    לא מסוגל להכין את אותה חביתה פעמיים. איב ענן | צילום: דניאל בר און

עוד ב"סודות האוכל":

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00