>>
שלחו לנו את ביקורת המסעדות שלכם
נוסעים לירושלים? יש לנו ביקורת בשבילכם | צילום:
Greg Blok, Shutterstock
המבקר: עידן כהן, בן 25
המסעדה: RYO
ביקרתי במסעדת RYU, הנמצאת במושבה הגרמנית בירושלים. לשולחן הוזמנו מנת פתיחה ושתי מנות עיקריות. המנה הראשונה הייתה אגרול במילוי כבד עוף, אשר לפי המלצר מהווה חלק מהספיישלים של אותו שבוע. המנה הוגשה עם סלט טרי בצד וריבת בצל. למנה עיקרית הוזמן פאד תאי, ומנה נוספת מהספיישילים - רול אינסייד אאוט עם טונה צרובה ומעל 3 יחידות טונה ו-3 יחידות סלמון.
המנה הראשונה הוגשה באופן נקי ויפה, הסלט היה "פראשי" והריבת בצל היתה בסדר גמור, אבל האגרול הזכיר לי קצת אוכל של אולמות אירועים. לא היה טעם ממשי של אגרול, והרגשתי שאני אוכל סיגר במילוי כבד. לגבי המנות העיקריות, הפאד תאי היה סביר, הטעם היה קצת אנמי, ולדעתי היה גם חוסר בסויה ותבלינים. הסושי שקיבלתי היה נחמד, אך מבפנים חיכו לי טונה ומיונז ולא כמו שהובטח על ידי המלצר - טונה צרובה. תגובתו של המלצר הייתה שלכך הוא התכוון כשאמר טונה צרובה.
שאר המרכיבים בסושי היו טעימים, רק חבל שהטונה "הצרובה" הרסה את המנה. סך הכל דובר על 2 סועדים, עם שתי מנות עיקריות ומנת פתיחה, בירה ובקבוק קולה שעלו 166 ש"ח.
המבקרת: עינת כהן זרגרי, בת 31
המסעדה: "קינג ג'ורג'" בראשון לציון
הייתי אחר הצהריים במסעדה בשם "קינג ג'ורג'", הממוקמת באיזור תעשייה החדש של ראשון לציון. הגעתי ללא הזמנת מקום מראש, ומכיוון שהשעה הייתה מוקדמת יחסית נכנסתי כעבור מספר דקות אך נמסר לי על ידי המארחת החביבה שאם ארצה בעתיד להגיע בשעות הערב ובסוף השבוע עדיף להזמין מקום מראש.
מחירי המנות שווים לכל נפש, והמנות גדולות ועשירות, אך לא גדולות מדי ולא עמוסות אלא בדיוק במידה הנכונה. שמחתי לקבל את מנת הבשר שהזמנתי שכן מידת העשייה הייתה מדויקת לפי בקשתי, ויש לציין כי השירות מהמארחת אדיב, הברמן מקסים (במידה ויושבים על הבר) והמלצרית מקצועית ונעימה.
הדבר שפחות מצא חן בעיניי הוא תחום האלכוהול, שכן הקוקטייל שהזמנתי לא היה קשור בטעמו כלל למצופה. היות ואני בהריון בחודש השמיני גם חווית החניה הכבידה עליי מכיוון שלמקום אין חניה מסודרת. בסיכומו של עניין החוויה במסעדה הייתה נעימה וטעימה, והמחירים הוגנים במיוחד.
המבקר: צבי גולדפרב
המסעדה: Le Troquet, פריז
בין אם אנו חיים בפריז או מבקרים בה לזמן קצר, עומד לפנינו האתגר למצוא מסעדה טובה שלא תרושש אותנו. בבואנו לצלוח את המכשול אנו נתקלים בהמון מסעדות תיירים המהוות מלכודת דבש בשל עיצוב מעניין ומיקום נוח ואטרקטיבי, אך לעיתים קרובות מאכזבות מאוד מבחינת האוכל המוגש בהן. ובכל זאת, פריז הייתה ועודנה מרכז קולינרי עולמי, רק שעלינו להשקיע מאמץ בלמצוא את המקומות הנחבאים אל הכלים שיאפשרו לנו להתענג מאוכל מצויין.
כך, בצהרי יום קיצי בתחילת ספטמבר שמנו פעמינו לעבר מסעדת Le Troquet - מסעדה המתמחה במטבח הבאסקי וממוקמת באופן סתמי ובלתי מושך ברחוב פנימי בין בית דואר לבין משרדי אונסק"ו ברובע ה- 15 של פריז. למרות שהמליצו לנו להזמין מקום מראש לצהריים, המסעדה הייתה ריקה בחצייה, אך האווירה הביתית בה התקבלנו נתנה תקווה לחוויה עתידית נעימה. המקום מעוצב כביסטרו פשוט וביתי עם שולחנות עץ לא גדולים והשירות ניתן על ידי שתי נשים שהיו מקצועיות ונעימות, שאפילו עזרו לנו להבין את התפריט שתמיד מהווה מכשול לתייר המזדמן.
בשעות הצהריים מוצעות שלוש חלופות לתפריט: שתי מנות ב- 26 יורו, שלוש מנות ב- 30 יורו או ארוחת טעימות של שש מנות קטנות ב- 40 יורו. למנות הראשונות הזמנו מרק גספאצ'ו קר ומבחר נקניקים (שארקוטרי). עם הגעת המנות נדהמנו לגלות את גודלן: שתי המנות הראשונות היו בגודל שלא היה מבייש מסעדת סטייקים בטקסס, וכפי הנראה במנת פתיחה אחת ניתן היה להאכיל כשלושה אנשים. לעצם העניין, המנות היו מצויינות. מרק הגספאצ'ו שפע ניחוחות של טרגון, פלפלי שאטה ואפילו רמזים של זעפרן. מבחר הנקניקים היה גם הוא מעולה ובכמות נדיבה, והמנה הוגשה יחד עם טרין בשר וקונפי בצלים ביין בליווי לחם שעורה טרי וטוב.
הזמנו גם דג קליבוט שהגיע בקוקוט – סיר ברזל יצוק - והריח פרובאנס: בוקה גרני של ענפי טימין, נגיעות של עגבניות ופלפלים, וערימת סאן ז'אק ששחתה בים של סוביניון בלאן ושמן זית. הסיר חוסל לחלוטין אחרי שבע דקות. לצידו, פילה מקרל צלוי בחרדל דיז'ון ולימון על מצע של קוסקוס עם פירות יבשים הזכיר את הבית.
הקינוחים היו טובים והתאימו למזג האוויר החם בחוץ: מירבלים (סוג של מיני שזיפים צהובים) מקורמלים עם כדור גלידת ונילף ומוס שוקולד מצויין בין שתי שכבות של עוגיות דקיקות ומתוקות על מצע פירות טריים. סיום מתאים לארוחה מצויינת.
הקפה בסוף גם הוא לא אכזב והאספרסו שהוגש בכוסות זכוכית קטנות היה חם וחזק. כידוע, קפה טוב בפריז אינו דבר קל להשגה. אפילו סחטנו כמה חיוכים מהמלצריות החמודות שבקשו לדעת מהיכן אנחנו ואיך גילינו את הסודות השמורים רק לפריזאים.
לסיכום, בשלושים יורו לאדם פלוס קפה מסעדת Le Troquet , מומלצת בחום לארוחת צהריים, מצויינת למטיילים ברובע החמש עשרה ובאיזור מגדל אייפל הנמצא תחנות מטרו בודדות מן המסעדה.
כתובת מדויקת: La Troquet 27 rue Francois Bonvin 75015 Paris
01 45 66 89 00
(סגור בימי ראשון ושני)
>> גם לכם יש מה להגיד? לחצו כאן ושלחו לנו את ביקורת המסעדות שלכם