>> גם אתם רוצים לזכות במשרת החלומות? שלחו לנו את ביקורת המסעדות שלכם
הביאו לכם את האוכל בזמן? שלחו לנו ביקורת מסעדה | צילום: John Sommer, Istockאנחנו יודעים שכל צופי מאסטר שף לא רק אוהבים לבשל, אלא גם לאכול. כדי לשדרג עוד קצת את ההתעסקות שלכם עם אוכל, הוזמנו גולשי mako לשלוח לנו ביקורות על מסעדות בהן ביקרו. הפרס: תפקיד כמבקר המסעדות הרשמי של mako והזכות לאכול בחינם (ועד 500 ש"ח, בכפוף לתקנון) בכל מסעדה בה יבקר המבקר. בינתיים, קבלו כמה מהביקורות הבולטות:
הביקורת של תמי ברעם טל, בת 34
המסעדה: "חדר אוכל"
לאחרונה ביקרתי במסעדת "חדר אוכל" של השף עומר מילר. העיצוב של המסעדה הותיר בי תחושה מעורבת: מצד אחד הקירות הלא מסויידים נותנים אווירה מגניבה וצעירה, מצד שני החיבור של קירות לא מסויידים עם אוכל גרמה לי למעט אי נעימות. האוכל היה מרענן, ולפתיחה הזמנו חציל עם יוגורט - חיבור מאוד כיפי לימי הקיץ החמים, וכן סלט עלים וסלק שגם הוא תובל ביוגורט קר. כמו כן את הארוחה ליווה יין רוזה, שהגיע בקנקן חצי ליטר (ומחירו היה גבוה לטעמי). לגבי השירות יש לי מעט הסתייגות. לכאורה הברמן שלקח את ההזמנה היה קורקטי אך לא נתן את הערך המוסף. למעשה חשתי כי קיים פער קל בין הרצון ליצור אווירה צעירה ומגניבה לבין השירות הלא תואם, שאני חייבת לציין שהוא בהחלט משקף את השירות התל אביבי המנוכר, ולא אמפטי לעיתים קרובות.
רוצים להיות מבקרי המסעדות של mako?
שלחו לנו ביקורת ואולי תזכו במשרת חלומותיכם
רוצים להיות מבקרי המסעדות של mako?
המסעדה: "ארנסטו"
בסוף השבוע טיילנו בעלי ואני בת"א וחיפשנו מסעדה, משהו חדש משהו שעדיין לא ניסינו. דבר הוביל לדבר והגענו למסעדה איטלקית אותנטית ומפליאה בשם ERNESSTO בבן יהודה. פתחנו את הארוחה עם ארטישוק א-לה ג'ודיה ואנטי פסטי שהוגשו בצורה פשוטה וללא מניירות מיופיפות והכל מדוייק להפליא. מכל ליבי אני אומרת שכל עוד לא טעמתם את האנטיפסטי של המקום הזה לא טעמתם אנטיפסטי אמיתי. הצוות איטלקי, מסביבנו ישבו תיירים, והייתה ממש תחושת חו"ל באמצע בן יהודה. גם במנה העיקרית נחלנו הצלחות: שתי מנות הפסטה היו ממש שמחה לחך, אושר עילאי, רביולי שמוכן במקום עם פטריות פורציני ופסטה תוצרת בית ברוטב חצילים ועגבניות. פשוט נהדר. ואז, כשחשבנו לעצמנו שהטוב כבר מאחורינו, הוגש הקינוח: מנת טירמיסו נפלאה שלאחריה נאלצנו להזמין מנה נוספת. ממליצה מכל הלב והנשמה, פשוט סיציליה בלב ת"א.
המסעדה: "קימל"
ביקור במסעדת קימל שבגלבוע הותיר אותנו מותשים מסדרת חינוך ארוכה ויומרנית, אבל הבשר. אחח, הבשר. לעילא ולעילא.
הצמחונית שבינינו החליטה על פסטה בשמנת. יש לציין כי בלית ברירה, המבחר המוצע לנכויות שכאלה מצומצם עד מאוד. ברם, כיוון והפסטה בשמנת הותאמה אישית לחיכם של ילדי ישראל ואין איש מלבדם המלצרית הנחמדה סירבה בתואנה כי המנה מוצעת אך ורק לילדים שטרם מלאו להם תריסר שנים. בבואנו בשנית למקום אנחנו נדאג להצטייד בתעודת זהות מזויפת של האחיינית בת התשע ונשבע כבני תרבות פריפריאלית שכלב הרועים נגס בחלק של התמונה.
למנה ראשונה הזמנו לחם, סלט וצ'יפס כי בכל זאת אמרנו כבר פריפריה. הלחם היה טעים כצפוי. כמה אפשר לטעות עם לחם. הצ'יפס היה קרנצ'י וטעים אבל החיתוכים המושלמים לאורכו, לרוחבו ובהיקפו הסגירו מעליו כי מדובר בתפודים מאריזה – בכל זאת מעט מאכזב לגלות כי צלחת הצ'יפס המתומחרת ב-X שקלים מגיעה מאריזה מוכנה מראש. הסלט שנראה כמין אסופה של אוכל לתרנגולות היה טעים להפליא. הצלחת הצמחונית הגיעה ראשונה. יריעות מעט רחבות של פסטה טרייה ברוטב עגבניות מקושטות בגבעולים של תימין ואשכול עגבניות שרי. על אף שצמחונות, טבעונות ומה שביניהם נחשב עבורי כסוג של פגם גנטי היה ברור כי איש לא טרח לנסות ולהעניק למנה הזאת שום עניין.
מסעדת קימל. אל תזמינו מדיום וולאני והקניבל השני הזמנו "סינטה מפרה שמנה" (ע"ע תפריט) רק לאחר שביררנו לעומק את מידת ההיכרות של השף עם הפרה ועל היקף המותניים שלה שכן בעוונותיי למדתי כי נתחים של סינטה יכולים להיות מסוכנים עד מאוד. הפרק השלישי של סדרת החינוך התרחש מעט לפני הגשת הפרה השמנה, ובו הבהירה המלצרית כי מידת העשייה המרבית של הסינטה לא תעלה על מידיום. על כן חן חן על ההבהרה, שכן תושבי ספר שכמונו לבטח יתקשו להסתגל לבשר שלא נצלה עד דרגת וידוא הריגה. סוף סוף הגיעה הפרה השמנה ואיתה האחו (כמויות בלתי נתפסות של גבעולי תימין) אל שולחננו. אין כל ספק בליבי כי הייתה זאת פרה שמנה ומאושרת. הקוביות של הסינטה היו עסיסיות לאין ערוך. הפירה הירוק העניק רעננות וטקסטורה המשתלבת מצוין עם הפרה והצ'ימיצ'ורי המעט חמצמץ הביא את המנה למחוזות של אידיאה קולינארית בשלמותה. סדרת החינוך הסתכמה ב425 ₪ לשני סועדים, צמחונית אחת, היכרות מעמיקה אל תוככי הפלצנות המיובאת מהמרכז והרבה תימין. ועד הפעם הבאה - אני מאוד מקווה להיפגש עם פרות שמנות נוספות על הצלחת.
>> ומה איתכם? שלחו לנו את ביקורת המסעדות שלכם