שם: ראיה אריקה מרים
עיסוק: מעבירה סדנאות על צמחי מרפא
ארץ לידה: יוון
מקום מגורים: פרדס חנה

ציפית שתגיעי לנבחרת?
"כן. כשנכנסתי והתקדמתי הבנתי שיש לי מקום כאן".

למה לדעתך דווקא הגעת לנבחרת מבין כל המתמודדים?
"אני מסתכלת על היכולת שלי ולא על אחרים. לקחתי את כל הידע מהחיים שלי וריכזתי את זה לקו אחד".

מה זה בישול בשבילך?
"גדלתי בבית שבו סבתא שלי גרה בקומה למטה, אז תמיד היו שני סירים בבית".

יש לך סגנון בישול שאת מתמחה בו?
"הבסיס שלי זה אוכל יווני. כשיצאתי משם והתחלתי לטייל, קיבלתי טעמים מכל העולם. אני אוהבת דגים, ירקות, טעמים אסייתיים".

מה היה האתגר הגדול ביותר שלך כשהתחלת לבשל?
"באפייה אני לא כל כך טובה. התחלתי רק לפני שנה, כי אני לא ממש אוכלת או מבשלת עם המצרכים האלה כמו: חמאה, קמח לבן, סוכר ועוד".

מה הביא אותך להתחיל לבשל?
"יצאתי מהבית די מוקדם לאוניברסיטה והייתי צריכה להתחיל לבשל. לא התחברתי לאוכל בארה''ב, אז הייתי צריכה לבשל אוכל ביתי".

זוכרת את הרגע שהבנת שאת באמת מכינה אוכל טעים?
"הבנתי די מוקדם, כי היה לי את זה. כל פעם שבישלתי כולם אכלו".

יש לך משהו שאת לא אוכלת?
"חלקי פנים זה לא משהו שהייתי הולכת עליו. בשר, אם אני חייבת וחלזונות".

יש ביקורת מהאודישן שזכורה לך במיוחד?
"היה לי חיבור טוב עם השופטים, ברגע שהייתי מולם הבנתי שאני במקום שלי".

בתוכניות ריאליטי אחרות יותר קל לקהל לבחון את המתמודדים, בתוכנית בישול זה קצת יותר מסובך. מה יגרום לאנשים להתחבר אלייך?
"יתחברו אל הדברים שאני אומרת וגם יש לי את היכולת לצלחת מאוד יפה".