שם: אבישג פארי
גיל: 37
סטטוס: אמא לשלושה
מהיכן בארץ: אילת
עיסוק: שיקום נפגעי נפש
מה מד ההתרגשות לקראת העונה הקרובה?
"הרגשה קצת סוריאליסטית. לא האמנתי שאני אגיע עד לפה, בחלומות הכי פרועים שלי לא חשבתי שאכנס לנבחרת. אף פעם לא האמנתי בעצמי, יותר דחפו אותי וזה התגלגל לכאן. כל שלב שאני עוברת אני צוברת יותר ביטחון".
מה לדעתך הביא דווקא אותך לשלב הנבחרת ולא אחרים?
"בעיקר כי אני נשארת נאמנה לעצמי ולא מנסה להיות משהו שאני לא. אני מחוברת לשורשים שלי, לאוכל הפשוט, מאמינה במה שאני יוצרת ולא מושפעת מדעות או מטבחים של אחרים. נשארת קרוב למשפחה ולבית שלי".
ספרי על האתגר הגדול ביותר שלך כשהתחלת לבשל.
"אין לי הרבה ידע. יש פה אנשים שהסתובבו בכל העולם, אכלו במסעדות מישלן, כל יום במסעדה אחרת. אני גדלתי בקיבוץ ומשם עברתי לאילת, יש לי יד אבל אין לי ידע, אז הייתי צריכה לצבור המון ידע בעצמי".
מה זה בישול בשבילך?
"המקום הבטוח. כשאני במטבח אני במקום טוב וכשאני לא מרגישה טוב אני לא יכולה להיכנס למטבח. מאז שאני כאן אני מרגישה שמאז שטוב לי, האוכל שלי נהיה טעים יותר, זה פשוט המקום שעושה לי טוב".
מה סגנון הבישול שאת מתמחה בו?
"המטבח המרוקאי של פעם".
איך התחלת לבשל?
"התחתנתי והבנתי שאני צריכה להתחיל לדאוג לעצמי ולבעלי. ראיתי שזה עושה לי טוב, אני טובה בזה ומקבלת פידבקים חיוביים".
זוכרת את הרגע שהבנת שאת באמת מכינה אוכל טעים?
"תמיד אומרים לי: 'בטח למדת מאמא שלך, מסבתא שלך', נשים מרוקאיות לא אוהבות ללמד. זה היה לשבת לקלף פולים, ארטישוקים, אבל לא ללמד. כשהתחלתי לבשל בעצמי, קיבלתי פידבקים חיוביים וראיתי שאני טובה בזה וזה כיף לי".
יש משהו שאת לא מוכנה לאכול?
"דגים נאים וכל רוטב עם ביצים חיות, אבל מאז שאני בתוכנית אני מנסה להיפתח לזה כי אין ברירה".
איזה ביקורת מהשופטים הכי זכורה לך?
"אייל שני אמר שפעם ראשונה שהוא ראה שמישהו מצליח להעביר זהב דרך אוכל".
מי הכי היית רוצה שיאהב את המנה שלך?
"אייל שני, לגמרי מאוהבת בו מגיל 17. למרות שהגעתי לפה וגיליתי שארבעתם מדהימים אחד אחד".
מה אנשים יופתעו לגלות עלייך?
"תמיד זה נראה מבחוץ שיש לי חיים מושלמים ובעל מושלם, משפחה מושלמת ואני חושבת שהם נורא יופתעו לגלות שאני לא רק עוסקת בשיקום נפש, אלא גם אני בעצמי עברתי כמה משברים נפשיים".
יש משתתף מהעבר שאת מחוברת אליו או לקחת ממנו השראה?
"איתיאלה. אני נושאת עיניים אליה בהערצה".
בתוכניות ריאליטי אחרות (ריקוד, שירה) יותר קל לקהל לשפוט את המתמודדים. מה לדעתך יגרום לאנשים להתחבר אלייך?
"הצופים חייבים לדעת שמה שהם רואים בטלוויזיה זה 180 מעלות ממה שאנחנו עוברים. זה תנאים מאוד קשים בלי טיימר, בלי מתכונים, לא נותנים לו זמן להחליט לפני. זה הרבה יותר קשה ממה שזה נראה מהבית".