עכשיו כשהאודישנים מאחורינו ושלב הנבחרת של "מאסטר שף" ממש מעבר לפינה (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12), הצלחנו לזקק רשימה מדויקת של התכונות הנדרשות כדי לעבור לנבחרת, ואולי אפילו להפוך לזוכה הגדול של העונה. אז אם אתם טבחים מתחילים בעצמכם או סתם מעניין אתכם אם יש לכם את זה בדם ובנשמה, שווה להמשיך לקרוא.

אמונה עצמית: אנחנו מתארים לעצמנו שאם הגעת לאודישן ל"מאסטר שף", כנראה שאתה מאמין בעצמך. אבל מה קורה אם הדברים פתאום מאבדים שליטה? גם אם הבצק לא תופח כמו שצריך, המאפה לא הולך בקלילות, או שהטוויל נשרף לך בתנור - תזכיר לעצמך שהכל בשליטה ושיש לך את זה.

יצירתיות: אם יש משהו שהשופטים מצפים לו - זה יצירתיות. ותכל'ס? עם כל המנות שהם טועמים, אנחנו לגמרי מבינים אותם. קיבלת חומר גלם מאתגר? נשארו מעט מצרכים במקרר? תחשוב, תשאיר חותם ותכין מנה שאי אפשר לשכוח. מי שעשתה את זה נהדר זאת ליאור שנידמן, לה אייל פרגן: "אם ככה תבשלי בתחרות אנחנו נשעבד אותך פה לעד". 

מולטי-טאסקינג: לא מדובר בתכונה, אבל ביכולת נדרשת. כי במטבח לפעמים צריך לעשות כמה דברים בו זמנית, שלא נדבר בכלל על לקיים שיחה עם השופטים (שיחה מצולמת, כן?) תוך כדי שמשגיחים על סיר מבעבע. על זה לגמרי ניתן להתאמן בבית, בזהירות ובאחריות.

חוש אסתטי: כי באמת של החיים (או של "מאסטר שף"), זה לא משנה כמה האוכל יהיה טעים, בסוף אנחנו אוכלים גם עם העיניים. וודאו שהצלחת שלכם נראית סוף הדרך, תחשבו על תמונה שיכולה להופיע על שער מגזין - ובצעו.

חשיבה מחוץ לקופסא: זו כבר רמה מעל יצירתיות, אנחנו מדברים פה על מקוריות. קיבלת חומר גלם די בנאלי? תבחר את האופציה הכי מוזרה ומקורית שיש. כי כמו שלמדנו, תפוח אדמה לא חייב להיות פירה או ניוקי, הוא יכול להיות גם כריות - וזה הרבה יותר מגרה.

סדר וניקיון: נראה לנו שאתם לגמרי מבינים למה. מעבר לזה שמדובר בתחרות מצולמת, וכנראה שתרצו לשמור על עמדה נקייה ויפה, הסדר הוא גם כלי עבודה אמיתי שעוזר לשמור על עבודה ממוקדת עם מקסימום תפוקה ומינימום פספוסים.

דייקנות ויסודיות: הרף בתחרות בשמיים וההיסטוריה מוכיחה שגם על טעות קטנה - אפשר ללכת הביתה. כדי להיות מאסטרים אמיתיים צריך להיות סופר ממוקדים ומדויקים.

תשוקה: זה לא משנה אם אתם כל יום במטבח או שזה חלום שמלווה אתכם שנים, כל מה שצריך זה שיהיה לכם ניצוץ בעיניים ברגע שהסיר מגיע לכיריים. תשוקה זה הכי מדבק, גם לשופטים הטועמים בפאנל וגם לנו כצופים. אפשר לקחת כדוגמא את המתמודד אריה רוזנשטוק, שאמר לשופטים ממש תוך כדי האודישן: "הייתי צריך לשבת היום על אחד מכסאות השופטים", וחתם את אהבתו והערכתו למקצוע.

סקרנות: החוויה בתוכנית עומדת להפגיש אותך עם לא מעט תחומים ועולמות חדשים בתחום הבישול. סגנונות שונים, מאכלים ממטבחים וסגנונות שונים וגם שילובים ייחודיים.

יכולת למידה תוך כדי תנועה: בשלבי הנבחרת של "מאסטר שף", הטבחים והטבחיות צפויים להתמודד עם לא מעט התקלות. משימות מיוחדות שמצריכות שימוש בחומרי גלם לא מוכרים, טכניקות מקצועיות וגם לעמוד ברמה מאוד גבוהה של טעמים וביצועים. הידע שבאת איתו מהבית הוא מעולה, אבל כדי שתהיה פתוח ללמוד במהירות לא מעט יכולות חדשות.