כשאתה למוד ניסיון של שנים במטבחים ורגיל לעבוד תחת לחץ עצום של סרוויסים, נדמה שמשימה אחת קטנה ב"מאסטר שף" (פרק הדחה בשבת, אחרי החדשות, קשת 12) היא לא סיפור גדול. השף דוויד פרנקל הגיע להתחרות נגד חברי הנבחרת המצטיינים במשימה שהרגישה לחלקם כבלתי אפשרית: להכין מנה טעימה יותר ממה שיכין השף המקצועי והמנוסה.

רגע אחרי שהצליח לעמוד במשימה ולקבל ניקוד גבוה יותר משאר המשתתפים (עם פער צמוד מאוד מאיתי ואסתר), תפסנו אותו לשיחה וגילינו שלמרות הביצועים המרשימים, דווקא היו לו חששות. "זו הייתה חוויה מאוד מאתגרת. לבשל באולפן זה לא המקום הטבעי שלי וזו הייתה יציאה מאזור הנוחות. אבל זה היה אתגר כיפי ומעניין".

הייתה התלבטות אם להיענות להצעה או לא?
"לא. חשבתי על זה ממש קצת והבנתי שיש לי מה להפסיד, כי אני לא בא על תקן מנטור ואני צריך להוכיח עם קבלות".  

חשבת על האפשרות שתפסיד או תקבל ביקורת לא טובה?
"כן. האמנתי שהסיכויים יחסית נמוכים, אבל קיימים. אם זה יקרה, צריך לדעת להתמודד עם זה. זה שיעור טוב להראות בטלוויזיה, שצריך להתמודד עם ביקורת וכישלונות במטבח. במהלך הקריירה חוויתי הרבה כישלונות ודברים שלא הצליחו, זה חלק מהחיים וזה בסדר להראות את זה".

אם היית טבח אנונימי בתחילת דרכך, היית שוקל להתמודד בתוכנית?
"הייתי שוקל אבל לא בטוח שהייתי מצליח. בסוף יש המון לחץ במטבח, אבל מסוג מאוד שונה. הלחץ שיש באולפן פחות מתאים לי. אני אוהב לחץ של מטבחים, שאני אדע לשבת בלילה לחשוב ולתכנן את כל מה שיקרה לי. באולפן אוהבים להפתיע ולהיות מאוד דינאמיים ואני פחות אסתדר עם זה".

שמת עין על מתמודדים חזקים כשהתחרית מולם?
"רק כשראיתי את הפרק יצא לי קצת יותר לראות אותם. איתי, הבחור שעשה את הסקאלופ היה נראה לי שיש לו ראש מאוד מיוחד ויוצא דופן".

יש לך פייבוריט או פייבוריטית לזכייה?
"האמת שאני לא צופה כל כך, אני די עסוק בפתיחה של המסעדה שלי באיביזה. יש את ליאור שלא יודע אם היא לזכייה, אבל היא הפייבוריטית שלי. יצא לי לפגוש אותה קצת בחיים, בתור ילדה מתוקה מאוד".

את הפרק בכיכובו ראה השף מאיביזה הרחוקה, שם הוא פותח בימים אלה מחדש את המסעדה שלו. "פתחנו לפני חמש שנים ובכל שנה אנחנו מקימים אותה מחדש, כי היא עונתית. זה דורש הרבה מאוד עבודה, מכשירים את הצוותים מחדש, האי מתעורר לחיים", שיתף.

בתקופה שהאנטישמיות גואה ברחבי העולם, מרגיש שונה שם?
"באיביזה ממש לא מרגישים את זה. בחורף היה ניסיון בקטנה לעורר את הקונפליקט, אבל אנשים פה מאוד מכבדים את כל התרבויות והעמים. לא מכניסים פוליטיקה למערכת יחסים, כי כל האי הזה מורכב מהרבה מאוד אנשים מכל העולם. במסעדה יש לנו עובדים מוסלמים, יש לי ארבעה אנשים במטבח שבאים ממדינות ערב שונות ויש הבנה הדדית שהקונפליקט הזה קצת יותר גדול מלבחור צד".