הם הגיעו עם חלום, אמונה, יצירתיות וכישרון - ועכשיו הם בין 15 הגדולים של "מאסטר שף" (התחרות ממשיכה במוצאי שבת, אחרי החדשות, ערוץ 12). בדרך הם היו צריכים לגבור על אחרים בקרבות ראש בראש ובמאבקי חמש-קרב, אבל הם הוכיחו מעבר לכל ספק שיש להם מה שצריך כדי להתחרות על תואר המאסטר שף הבא או הבאה של ישראל. רגע לפני שהתחרות עולה מדרגה, חזרנו על המתכונים שעזרו להם להגיע למעמד המרגש.
משמנה תפוז וזוטה
בקרב הראש בראש אבישג פארי פגשה את טל סולומונס, ושתיהן הכינו מנות מהממות על טהרת התפוז. זה הסתיים בהחלטה להכניס את שתיהן לאודישן, וכשראינו את המנה של אבישג, הבנו למה השופטים לא היו יכולים לוותר עליה. משמנה תפוז וזוטה בחמאת תפוז שהייתה פשוט מופלאה. חיים כהן סיכם את זה בצורה הפשוטה והטובה ביותר: "נפלאה, טעימה. אי אפשר להפסיק לאכול".
פסטה פיצ'י ברוטב עגבניות
אורי אהרונוביץ' הוא יזם בנשמה, וככזה לגמרי לא נרתע מלקיחת סיכונים וקבלת החלטות גורליות. כך קרה באודישן כשהחליט לבשל פסטת פיצ'י בעבודת יד ברוטב חרפרף של עגבניות ופלפלים. בהתחלה, אהרונוביץ' חשב להשתמש בדג, אבל בעקבות דיון עם פאנל השופטים החליט לוותר עליו ברגע האחרון. ההימור השתלם.
מילפיי של אלופים
איתי דגן היה הראשון שפגש את השופטים העונה, ומהרגע הראשון עורר עניין רב לגבי השאלה הבוערת: אחרי תשע שנים של זוגיות, מתי יתחתן? עוד לפני שהעתיד הזוגי של איתי לובן בפריים טיים, השופטים התמוגגו ממנת המילפיי קורנפלקס עם קרם תירס וקלי פטל שהכין. "אין לי לב לשבור את היופי הזה. זו מנה מדהימה והטעם שלה כמעט מרקמי" אמר אייל. פה אחד השופטים בחרו להעביר את דגן, ואחרי דרך לא פשוטה, הוא גם בנבחרת.
טורטליני חומוס עם לוקוס
האישה שהוכיחה לכולנו שהמטבח לא חייב להיות מלוכלך, הייתה גם בין הראשונות שהבטיחה את מקומה בנבחרת של "מאסטר שף". כדי לעשות זאת, אסתר ביטון הכינה בשלב החמש-קרב טורטליני אותו מילאה במלית פיקנטית של חומוס, שהונח על קרם דג, קרעי לוקוס ונגיעות של פינגר ליים. המנה הפתיעה את אהרוני בחריפות, אבל כבשה את השופטים, והספיקה לה בשביל להיות בין 15 הגדולים בתחרות.
חומוס שעועית לניגוב עם פיתות
ללא ספק מדובר באחת המנות המפתיעות ביותר שנראו בשלב האודישנים של "מאסטר שף". אריה רוזנשטוק הכין חומוס ופלאפל, אבל עשה זאת משעועית. "אפשר להשתגע", אמר אייל שני. השופטים התלהבו בעיקר מההפתעה שציפתה להם כשנתנו ביס בחומוס ובפלאפל וגילו כי מדובר בשעועית. לצד ההפתעה, הרעיון המקורי העניק לאריה את הניצחון בקרב, ומאז הוא לא עוצר. הפתעות נוספות בדרך?
טארט לימון סביצ'ה
למרות שהוא רק בן 21, בר לוי ידע כבר מגיל צעיר כי רוצה להתעסק באוכל. אז הוא התחיל ללמוד, להתנסות ולבשל בעצמו. בקרב הראש בראש על הלימון הוא הכין טוויסט מפתיע במיוחד לסביצ'ה טארט לימון. בר רוצה להיות יוצר תוכן שעוסק באוכל, להעביר מסר וכלים לקהל כדי לעזור לאנשים שרוצים לבשל. השופטים התלהבו, וכך החל המסע של לוי בתחרות.
שיר הלל לעגבנייה
אם לבשל לשופטים המובילים בארץ לא מלחיץ מספיק, תחשבו כמה אומץ, ביטחון ואמונה צריך כדי לבשל מנת עגבנייה מצטיינת לאייל שני. זה בדיוק מה שדנית סופר עשתה כשהכינה עגבנייה שלמה צלויה בגלייז מתוק-חריף. העגבנייה ממולאת בטרטר עגבניות כשמקיף אותה שמן בזיליקום. "המראה לופת את הלב. זה מהדהד בין אמיתי, ללא אמיתי", החמיא השף שמומחה לחומר הגלם.
קוביות אגס ביין
"זה פרי מעולה, אפשר להוציא ממנו הרבה דברים טובים. אין על אגס, הוא אומר לך: 'קח אותי, תעשה איתי מה שאתה רוצה'. שים אותי במתוק, במלוח, בחריף, מבושל או טרי", כך התלהב זיו שפירא לקראת הבישול עם הפרי המרענן. הוא הכין קוביות אגס ביין לבן בעלות מראה מבטיח, וטעם שבהחלט מקיים. השופטים לא הרשו לעצמם לוותר על מפגש עם האיש שמאחורי המנה המושלמת, וכעת זיו יתחרה על תואר המאסטר שף הבא של ישראל.
באן ממולא עדשים מתוקות לצד גלידת מיסו
ליאור שניידמן הביאה טוויסט מקורי וטעים במיוחד כשהחליטה למלא את הבאנים בעדשים. בכלל, אומץ לא חסר לה. בבחירת חומר הגלם, החליטה לבחור בקופסה המסתורית ולא ידעה עם מה עומדת לבשל. התוצאה הייתה משובחת, וזכתה למחמאות. "לא צפינו לדבר כזה. מי שהכין את זה יודע שיש מילוי שעועית, לקח השראה ועשה עם עדשים. אני שמח שמפתיעים אותי, אני אוהב את זה", אמר אהרוני. במחטף, חיים כהן "גנב" לאייל שני את המילים מהפה. "זה מדמה טעם של מרציפן", הסביר ואייל לא ידע את נפשו, "בול. זה הסיפור של המנה הזו. פעם ראשונה שאנחנו רואים עדשים שהופכות למרציפן".
מרק פטריות עם כיסונים ממולאים בפטריות וערמונים
מרק פטריות מנחם שהוסיפו לו כיסוני פטריות וערמונים. במילה אחת: טעים. בכמה מילים: הלוואי שהיה לנו את המתכון הזה של מירי עזרא כבר בתחילת החורף. גם השופטים אהבו מאוד, והגדיל לעשות השף אייל שני כשאמר: "יש הרגשה שזה בושל ביער מעל מדורה. יש טעם מאוד פראי לדבר הזה". לקינוח הוא גם לגם את כל המרק ישירות מהקערה, ומירי המשיכה לשלב הבא.
דג קנטונזי
נטלי מזרחי אמרל הגיעה מהודו, ולכן בחרה להשתמש בג'ינג'ר בקרב הראש בראש. היא הכינה דג מאודה בסגנון קנטונזי, עם ג'ינג'ר, ירקות ורוטב סויה. המנה של נטלי הייתה נפלאה, ולפי אהרוני "מי שעשתה את זה מבין מה זה בישול סיני, מבין דג". המנה הייתה טעימה, עדינה ואלגנטית, ובעקבות כל אלה השופטים בחרו לבחור בה כמנה המנצחת בדו-קרב הג'ינג'ר.
עוואמה
אחת המילים שנכנסו לחיים של רבים מאיתנו מאז חזרה "מאסטר שף" היא ללא ספק: עוואמה. כדורי הבצק הפריכים היו מאז ומתמיד ממכרים במיוחד, אבל אז הגיע ניסים זלייט, נתן הרבה כבוד למסורת, והביא אותה בגרסה חדשנית משלו שמתאימה בול ל-2024. "זו מנה שאתה לא יכול לעמוד בפנייה, רק רוצה לאכול ביס ועוד ביס", הפליגה רותי ברודו. כעת, כשניסים מגיע לשלבים המכריעים, מסקרן לדמיין אילו עוד חידושים ושילובים בין מסורת וחדשנות נראה ממנו.
גיוזה
בצעירותו, כשעמית בזילר היה קם בבוקר לעיתים היה מריח ניחוחות סטייקים, ובמקרים אחרים דווקא קוסקוס. ככה זה כשבמשפחה יש ארגנטינה ותוניסיה במקביל. לכן, לא מפתיע שגם הבחירה שלו לאודישן הייתה מפתיעה: גיוזה שנפוצה בעיקר במזרח אסיה. "אתה מסתבך איתי, אתה יודע", התריע אהרוני בטרם טעם. לאחר מבחן הטעימה, הייתה לאהרוני ביקורת אבל הוא מאוד אהב את הבצק והחליט להעביר. גם שאר השופטים התלהבו מכיסוני הבצק. "זו לאפת הגיוזה הראשונה. אזרוח בישראל מכל הסיבות הנכונות", החמיא אייל שני.
פפנאש
פושה צ'רנוב כבשה בסערה את "מאסטר שף" עם קינוח לפנתיאון מהמטבח הרומני: הפפנאש. המנה השמיימית מורכבת מסופגניות מבצק גבינה. השופטים התלהבו מהרגע הראשון, אכלו בידיים וביקשו את המתכון. אז הנה, חיים, רותי, ישראל, אייל - המתכון ממש כאן, ופושה צ'רנוב תעשה הכל לנסות להביא עוד מנות שרק תבקשו את המתכון.
תבשיל גרגירי חומוס יווני עם לוקוס
אם אתם רוצים לחלום ביוונית, ראיה אריקה מריאן היא ככל הנראה האדם לפנות אליו. בניסיון להגיע ל-15 הגדולים, היא בחרה להכין תבשיל חומוס יווני, כזה עם דג כבוש מטוגן. וכן, זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע. המנה המוצלחת העניקה לה ניצחון בחמש-קרב מול ארבע מנות מצטיינות, מה שמעיד כמה טובה הייתה, וכמה התחרות הולכת להיות קשה.