שם: אינסה בנימין

גיל:
44 

מהיכן בארץ:
ראשון לציון

לידה תאריך:
29.07.78

מצב משפחתי:
גרושה (מאורסת)

מקצוע:
כימאית (היום עובדת במחקרים קליניים)

פייסבוק/אינסטגרם חשבון:
 Inessa-b78, Inessa_culinarylove, Inessa Binyamin

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:
רגישה, יצירתית, ספונטנית, בעלת הומור מפותח וחרוצה

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
ואוו להרבה. לאסף גרניט והייתי שואלת האם הוא אוהב את המנה שלי.

טיפ למטבח שאי אפשר בלעדיו:
צירים מוכנים, מיז אן פלאס (הכנות מראש) וסכינים.

מה גרם לך להתחיל לבשל?
אני "מדברת" דרך האוכל, כל מה שאני רוצה להגיד אני אומרת דרך האוכל.

מהי החוויה הראשונה שזכורה לך מהמטבח?
מגיל קטן אני זוכרת את אמא שלי כבשלנית מדהימה. מגיל 7 היא הייתה מבקשת ממני שאעזור לה בלישת הבצקים בין אם זה בצק למנטו או סמבוסק או כל בצק אחר שדורש לישה. הייתה מסבירה לי איך צריך להראות בצק מוכן.כשהייתה מכינה פחזניות לא היו אז שקי זילוף, אז הייתי עם כף מסדרת על תבנית אפיה, ולאחר שהיו מוכנות הייתי ממלאת אותם. היינו מכינים מצה שמורה בבית של סבתא וסבא מצד האמא, לימדו אותי לרדד בצקים בין אם למצה, לסמבוסק, למנטו או כיסונים, הרידוד היה מתבצע עם מערוך מאוד ארוך כי לא היו מכונות פסטה. חוויה מדהימה, זה היה רגע של התאהבות ממגע ראשון.

מה המאכל שלא תסכימי לטעום בחיים ולמה?
אני לא בעייתית באוכל. אני בראש של לנסות ולהתנסות בהכל. כשרות אני לא שומרת אבל עדיין יש כמה מאכלים שלא אנסה לעולם והם ג'וקים ותולעים כי בעיניי זה קצת דוחה.

מה נמצא אם נפתח את המקרר שלך עכשיו?

ירקות, מחמצת, ריבות וחמוצים.

איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?

כלי מטבח שהוא חובה בעייני הוא סו-וויד, נחשפתי אליו לפני כשנתיים מהכרותי עם בן הזוג שלי שהוא שף במקצועו. התחלתי ניסיונות בישול עם סו-וויד ועפתי עליו ממש. זו שיטה ששומרת בתוך חומר גלם את כל הטעמים, חלמונים ואנזימים. בעיני זה אחד הכלים שחייבים שיהיה במטבח העכשווי.

איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, זכורה לך במיוחד ולקחת איתך להמשך?

מיכל אמרה לי שאני חוצפנית ויש משהו בדבריה, אהרוני אמר אל תנסי לרצות, לקחתי את זה להמשך.

מהי מנת הדגל שלך?
מנת הדגל שלי היא אושפלו. מגיל קטן אני זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה ללא סוף, אבא שלי ז"ל היה מכור לאושפלו, גם אם היו מעירים אותו על הבוקר הוא היה מוכן לאכול את המאכל הזה. הוא נפטר לפני 25 שנה ולצערי הרב הוא לא טעם את האושפלו שלי. אני מכינה אותו בעיניים עצומות ואין איש שטעם שלא עף על המנה הזו.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
ואוו קשה לומר כי היו לא מעט, אבל הבנתי שאני אוהבת בשר חי. כלומר כל מה שקשור לטרטר, לקרפצ'יו ולטאטאקי.