שם: מיכל מוטיל
גיל: 44
מהיכן בארץ: רמת גן
תאריך לידה: 26/2/78
מצב משפחתי: בזוגיות + 1
מקצוע: מעצבת שמלות כלה
חשבון אינסטגרם/פייסבוק: https://www.instagram.com/michal_motil/ https://www.facebook.com/michal.motil.5/
חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:
1. הייתי לוחמת מג"ב. במחזור השני של הלוחמות במשמר הגבול, רובאי 07, ובתוך השירות ייצגתי את מג"ב בטקס הדגלנים שמשודר בטלוויזיה בערב יום העצמאות ה- 49 למדינה. בנוסף לכך, לקחתי אליפות עם קבוצת הכדורסל של המטה במשמר הגבול.
2. הלבשתי את להקת The Killers למסע הופעות שלהם ב-2008 כשעבדתי אצל המעצבת Fee Doran בלונדון.
3. יש לי תואר במשפטים מהאוניברסיטה העברית, אבל הכי רציתי ללמוד רפואה.
4. כשהייתי בת 14 אמא שלי עבדה בלשכת ראש הממשלה יצחק שמיר ופעם אחת כשנכנסנו ללשכה שלו להצטלם איתו - אני הייתי יותר גבוהה ממנו.
5. היה לי בית ספר לתפירה שפתחתי בהתנדבות מלאה וגייסתי את מחלקת רווחה של עיריית תל אביב וקרן ריאלטי, בו לימדתי קורסים בתפירה מתחילים כ- 3 חודשים בכל במחזור, פעם שבוע, ונתנו לנשים חזקות. שהחיים הקשו עליהן כלים להתחיל קריירה מקצועית חדשה. אני גאה ללספר שאני בקשר עם חלקן עד היום והן עדיין תופרות וחלקן אפילו מתפרנסות מזה.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
החלום שלי זה לבשל לג'ים קארי, והייתי רוצה לשמוע איך הוא יוצר את החוש הומור המעולה שלו, מתי לראשונה הוא הבין שהוא מצחיק ואיך הוא מינף את זה לקריירה מטורפת כמו שלו.
טיפ למטבח שאי אפשר בלעדיו?
לשים משקפי שחייה כשחותכים בצל - במיוחד כשמדובר בכמות גדולה.
מה גרם לך להתחיל לבשל?
כבר בתור ילדה התחלתי לבשל, אמא שלי קנתה לנו את הספר ילדים מבשלים וכל פעם שהיינו נשארים לבד היינו מכינים לה הפתעה, שזה אומר שכל המטבח היה הפוך והיא הייתה מופתעת מאוד. ניסיתי את כל המתכונים בספר, הכל היה מאוד מלכלך בסוף מה שתפס היה ביצה בקן.
מהי החוויה הראשונה שזכורה לך מהמטבח?
סבתא שלי ביקשה שמכל המאה פלוס נכדים שיש לה שאני אבוא איתה לקניות בשוק. הייתי בת 12 ונסעתי אליה בטרמפים לירושלים. סבתא שלי המרוקאית הסתובבה בשוק כאילו הוא שלה, היתה ניגשת לדלעת נוגעת בה על הלשון לבדוק שהיא מתוקה, בעצם היא בדקה הכל על הלשון, בשוק. אני הייתי בשוק. אבל כולם אהבו אותה, קראו לה 'גברת רחל בואי תטעמי'. אח''כ היא היתה קוראת לי לבוא להכין איתה עוגיות לפסח ולפורים וספינג' ומעמולים, ובגלל שתמיד הייתי עוזרת לה, היא היתה שומרת לי את הביצים של הדגים בשישי - שזה היה רק ליחידי סגולה.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
עד לפני עשור לא ידעתי להכין אורז, כל פעם היה יוצא לי אורז אחר: אורז דביק, אורז דביק מאוד, אורז ממש דביק ולא מבושל, וכו'. למדתי לבשל אורז אצל אחות של אבא של נוח, הבן שלי, בלונדון, שלא הבינה איך אני לא יודעת לבשל אורז. היא לימדה אותי ברגע איך העיראקים עושים ומאז יוצא מושלם.
מה המאכל שלא תסכימ/י לטעום בחיים ולמה?
סלט תפוחי אדמה עם אפונה, גזר, ביצה, מיונז ומלפפון חמוץ – לא מבינה מי המציא את הדבר הזה, ולא יכולה לגעת בזה לעולם.
מה נמצא אם נפתח את המקרר שלך עכשיו?
מלא פירות וירקות, טופו קדיתא, חמאה טבעונית כל מיני סוגים של קמחים, פחיות חלב חלב קוקוס, חלב סויה ללא סוכר, מלא ירוקים ופלפלים חריפים צבעוניים וצנצנות של דלעת מוחמצת, מלפפונים חמוצים, וליקר דובדבנים שהכנתי.
איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
סקוויזר לימונים.
איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, זכורה לך במיוחד ולקחת איתך להמשך?
כל השופטים אמרו לי שאני עושה חיבורים מוזרים אבל שמצליחים לי, למדתי מאהרוני להרגיע את הבלאגן על הצלחת.
מהי מנת הדגל שלך?
מרק לאקסה מלזי עם אטריות בזיליקום, דלעת מומחצת מלפפונים ושאלוט קריספי וכוסברה - מרק שהוא ארוחה מושלמת.
מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
רגלי צפרדעים בניו יורק, חרגולים בתאילנד, שבלולים בצרפת.
וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה
עד למאסטר שף לא הייתי משתמשת בתבלינים שלמים ובטח לא ידעתי שצריך לקלות אותם. היום זו הדרך העיקרית שאני משתמשת בתבלינים בבישול.