מספר ביסים, זה מה שנדרש משופטי "מאסטר שף" להכריז על שני בן שימול כמלכת המפרום. "זאת מנה מהממת, ואו", אמר ישראל אהרוני ורותי ברודו הוסיפה: "יש לך את זה, זאת מנה מטורפת בעיני". אבל המחמאה האמיתית הגיעה ממיכל אנסקי: "אם לעשות מתכון אחד העונה, זה את שלך, מלכת המפרומות".

נודה, מפרום שורש הסלרי שהכינה, עורר בנו לא מעט תאבון, ובנינו? מה יותר מתאים לסופ"ש מאשר מפרום טוב, מיוחד, כזה שיגרום לנו להתרווח היטב על הספה ולא לרצות לקום לעולם. רגע לפני שמשימת ההדחה תמשיך בשיא הכוח (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12), אספנו עבורכם חמישה מתכונים נהדרים למפרום שיעשה לכם את השבת הקרבה, וכן יש אפילו מתכון של אהרוני.

מפרום שורש סלרי - שני בן שימול (צילום: נתנאל ישראל, קשת 12)
המפרום של שני בן שימול | צילום: נתנאל ישראל, קשת 12

המפרום של ישראל אהרוני

נתחיל מהשוס: מתכון טריפוליטאי היסטרי לתפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון, שלא תפסיקו לאכול. נכון, הקציצה העטופה בתפוח אדמה, דורשת לא מעט עבודה, אבל אחרי שתנסו את המתכון הזה של השף אהרוני, לא תצטערו על הרגעים בהם עמלתם במטבח.

מפרום במחבת (צילום: דנה בר-אל שוורץ)
צילום: דנה בר-אל שוורץ

>> המפרום של ישראל אהרוני 

מפרום קישואים עם עוף

בריא וטעים: אנחנו מודים, כשאנחנו מדמיינים מפרום עולה לנו בראש פרוסה עבה של תפוח אדמה ממולאת בבשר טחון. אבל הגרסה הזאת, מוכיחה שמפרום יכול להיות עדין, בריא, שווה, טעים וכזה שיותיר אתכם קלילים גם אחרי ארוחת הצהריים.

מפרום קישואים עם עוף (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
מפרום קישואים עם עוף | צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל

>> מפרום קישואים עם עוף

פרחי כרובית ממולאים בבשר

תענוג: פרחי כרובית ממולאים בבשר ברוטב עגבניות שיסגרו לכם פינה לשבת הקרבה. עם קצת סבלנות ומעט עבודה, תקבלו מנה נהדרת שמוכיחה שמפרום טוב, אפילו טוב מאוד, יכול להיות עשוי גם מכרובית.

כרובית ממולאת (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
כרובית ממולאת | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

>> פרחי כרובית ממולאים בבשר

מפרום חצילים וברמונדי ברוטב חריימה

מפרום זאת מנה שלא צריך לשכנע כדי לאכול אותה, היא נטרפת לבדה, אבל את המפרום הזה אתם, הילדים שלכם וגם הדודה הקשוחה ביותר לא תפסיקו לאכול. בחצי שעה עבודה בלבד, תקבלו מפרום חצילים במילוי ברמונדי טרי וים עשבי תיבול שיקפיץ לכם את הארוחה כמה וכמה שלבים למעלה.

מפרום חצילים במילוי דג ברמונדי ברוטב חריימה (צילום: רעות עזר)
צילום: רעות עזר

>> מפרום חצילים וברמונדי ברוטב חריימה

 מפרום, הגרסה המקוצרת

אנחנו יודעים, השבת כבר ממש כאן ואין יותר מדי זמן להכין את המנה הנחשקת. לשם כך, נועד המתכון הזה שברבע שעה עבודה, כן קראתם נכון, תקבלו מפרום היסטרי לכל הדעות. אל תקומו מהר, יש לכם עוד זמן להכין אותו.

מפרום מהיר - אחרי. סטיילינג: שרה זיידמן (צילום: אסף רונן)
צילום: אסף רונן
 

>> מפרום הגרסה המקוצרת