אמש (שבת), בסיומו של אירוע גמר שלא נראה כמותו, הלל גרדי הוכרז כמנצח הגדול בעונת העשור של "מאסטר שף". הלל גבר על מיכל מוטיל שהגיעה למקום השלישי והמכובד, ניצח בדו קרב גורלי את יניב שחר לאחר שהכין את מנת "פיסת טעם מההר" שהפילה את השופטים מהרגליים. 

בראיון ל"חי בלילה", התייחס הלל לשואו שנתן בזמן שהכין את יצירת האמנות שזיכתה אותו בתואר הנחשק. "זה היה לי ברור שאם כבר הגעתי עד לזכות הזאת - אז אני הולך להבעיר המדורה", אמר והסביר כי "מאסטר שף" הגיעה בזמן המדויק עבורו, "אני יכול להגיד שזכיתי שהגמר יצא בעונה הזאת - כי שבועיים קדימה או אחורה הדברים היו נראים אחרת".

זה בעצם ניצחון של האנדרדוג, עשית כל משימת הדחה.
"נכנסתי לאקדמיה מטורפת של בישול, הסתכלתי על כל משימה כזכות".

הלל גרדי, מיכל מוטיל, יניב שחר (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

"אני חושב שהלל המציא שפה חדשה", אמר השף ישראל אהרוני שנכח גם הוא בשיחה ואייל שני הוסיף: "אין תרגום מטבחי לזה, מנת הגמר שניצחת איתה היום זאת בכלל לא מנה. זה חיתוך של חלק מכדור הארץ והבאתו לפה. אוכל זה דבר הרבה יותר רחב ממה שרק עולה על הצלחת".

במהלך השיחה, אהרוני הסביר כי התפיסה של הלל ויניב שחר לגבי אוכל שונה. "באוכל כמו בהרבה דברים יש כל מיני שפות וגישות", אמר, "הם דוגמה מצויינת לשתי שפות שונות. כל התפיסה והגישה שונה לחלוטין, ובכל זאת שניהם נמצאים באותה רמה". "ההבדל הוא האקסטרה יצירתיות שהלל מביא", הוסיפה רותי ברודו.

השואו שיחק תפקיד?
רותי: "הוא עשה שואו, אבל אם הטעם לא היה מדויק יניב היה זוכה. מיכל מוטיל עשתה מנה יפייפה של גזרים".

לצידו של הלל ישב יניב שחר, הפיינליסט שמעולם לא ענד סינר שחור. שחר שהיה במרחק נגיעה מהמקום הראשון, הסביר כי הוא שמח על המקום שהגיע אליו. "נתתי את כל כולי, את האמת שלי", אמר, "אני מאוד מאושר מהמקום שהגעתי אליו".

יניב שחר (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

יניב, המטבח שלך היה מצד אחד עילי ומצד שני תימני, איך מגשרים על זה?
"הרבה דמיון והשקעה, לנסות לחבר בין עולמות שלא תמיד נראה שהם מדברים אחד עם השני".

בהמשך, מיכל אנסקי הסבירה להלל כי כעת הוא צריך לחשוב על הצעד הבא שלו. "יוצאים מפה מאסטר שפים שחלקם מצליחים בארץ ובכל העולם. זה הרבה על הצעד הראשון שתעשה כי כל העיניים נשואות אלייך".

מה הצעד הראשון הלל?
"יצאתי לשנת שבתון כי רציתי לחזור למשהו מאוד ספציפי שזה הטיפול דרך המרעה והעבודה עם העיזים. אני יודע שזה משהו ששומר על הבריאות הנפשית שלי. הרצון הוא להצליח לשלב".

ואם אנחנו רוצים לאכול את האוכל שלך יניב?
יניב: "אתה מוזמן אליי הביתה".

חיים: "אנחנו מדברים הרבה על הלל ובצדק, אבל אני רוצה להגיד שבכל פעם שאכלנו את האוכל של יניב היה לנו נורא טעים, לא רציתי לאכול אלא לטעום. יש לו ידיים של בשלן".

אייל: "יניב הוא הדרך הקצרה אל הלב, הוא ישר נוגע לך בלב וגורם לך לסיפוק, חום ואהבה. זה נמצא ביד שלו".