פסטה לילדים
פסטה. שגם הילדים ייהנו
מנה 1: פסטה לילדים
המרכיבים:
לבצק פסטה:
300 גרם קמח פסטה
3 ביצים

לרוטב:
עגבניות
שום
מוצרלה טרייה
שמן זית
אפונה עדינה
    
אופן ההכנה:
1. מערבבים טוב את הביצים והקמח (עדיף במערבל/ מעבד מזון, ולא ערבוב ידני).
2. כשהבצק אחיד, ממשיכים עוד זמן מה ללוש ביד ואז מתחילים לרדד ולהעביר אותו במכונת פסטה כך שעלי הבצק יהיו דקים יותר ויותר.
3. מחממים במקביל בסיר מעט שמן זית, עגבניות חתוכות לרבעים ומס' שיני שום שלמות. תוך זמן קצר יתחילו העגבניות להגיר נוזלים ולהתבשל.
4. כשרוטב העגבניות בסיר הופך נוזלי - קורעים ביד את עלי הבצק לחתיכות לא אחידות, וזורקים לסיר הרוטב כדי שיתבשלו בתוך העגבניות. תוך מס' דקות הפסטה מוכנה.
5. כעת אפשר להגיש על צלחת ולהגיש עם מוצרלה או אפונה עדינה מעל.

למתכון המלא: פסטה לילדים של חיים כהן

מנה 2: פוקצ'ה - בשר
חומרים:
להכנת הבצק:
1 קילו קמח שטיבל 2
100 גרם קמח סמולינה דורום
13 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
20 גרם מלח
650 מיליליטר מים קרים

מלית:
בשר אנטרקוט קצוץ
בצל
פלפל שחור טחון
ביצים
עגבנייה
טחינה מוכנה ודלילה יחסית
    
אופן ההכנה:
להכנת הפוקצ'ה:
1. מערבבים את כל החומרים לבצק ביחד בבלנדר/מערבל, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, בטמפ' של 25 מעלות.
2. כעת מחלקים את הבצק לכדורים, וניגשים להכנת המלית.
3. מערבבים בשר אנטרקוט קצוץ עם בצל קצוץ, עגבנייה קצוצה, ביצה וקורט פלפל שחור טחון, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לוקחים כדור בצק, משטחים על תבנית אפייה, מוסיפים מעל את המלית ומכניסים לאפייה בחום 210 מעלות, למשך 8-10 דק'.
5. כשהפוקצ'ה אפויה, מוציאים מהתנור, מפזרים עליה מעט טחינה דלילה יחסית ועלי פטרוזיליה קצוצים.

למתכון המלא: פוקצ'ה בשר של חיים כהן

אין תמונה
פוקצ'ה. עם בשר למנה עיקרית או כקינוח
מנה 3:  פוקצ'ה מתוקה
חומרים:
(אותו בצק מהמנה הקודמת):
1 קילו קמח שטיבל 2
100 גרם קמח סימולינה דורום של דה צ'קו
13 גרם שמרים טריים
70 גרם סוכר
20 גרם מלח
650 מיליליטר מים קרים

להגשה:
דבש או חלת דבש
יוגורט    

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים לבצק ביחד בבלנדר/מערבל, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, בטמפ' של 25 מעלות.
2. כעת מחלקים את הבצק לכדורים, לוקחים כדור בצק ומשטחים בצורת עיגול.
3. מחממים מחבת משומנת בשמן זית.
4. שמים עליה את הבצק ומטגנים משני הצדדים.
5. כשהפוקצ'ה מוכנה- מגישים אותה עם דבש או חלת דבש מעל, לצד יוגורט.

למתכון המלא: פוקצ'ה מתוקה של חיים כהן

מנה 4: כנאפה תפוחים
חומרים:
למילוי:
1 קילו תפוחים גראנד סמית, קלופים וחתוכים לקוביות
80 גרם סוכר
3-4 כפות מים

לכנאפה:
שערות קדאיף
חמאה מזוקקת
סירופ סוכר (1.5 ק"ג סוכר מורתח עם ליטר מים)
מיץ לימון
קרם פרש/שמנת חמוצה
    
אופן ההכנה:
למילוי:
שמים הכול בסיר, ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים ואז מרסקים אותם למחית.
לכנאפה:
1. מפרידים, קורעים ומקצרים את שערות הקדאיף.
2. משמנים מחבת בנדיבות בחמאה מזוקקת, מרפדים בקדאיף, מכסים ברסק תפוחים ומוסיפים עוד שכבת קדאיף, ושמים על האש. כאשר הקדאיף מגיע לצבע מושחם ויפה, הופכים בעזרת צלחת, ומחזירים למחבת. יוצקים סירופ סוכר לרתיחה קלה, ומכבים את האש.

למתכון המלא: כנאפה תפוחים של חיים כהן

>> את הבראוניז של אביבה, כבר ניסיתם?