מרק הדגים של חיים כהן
עכשיו גם אתם יכולים. מרק דגים
חומרים:

2 קילו עגבניות שרי
1 גזר
1 בצל
חצי ראש שומר
חצי ענף סלרי
ענף תימין
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום
1 עלה דפנה
חצי כוכב אניס
1 כפית זרעי כוסברה
3 גרגירי פלפל שחור
3 גרגירי פלפל לבן
5 בצלצלי שאלוט
חצי כוס יין לבן
שמן זית
מלח
דג לוקוס של 800 גרם עד 1 קילו - פרוס לנתחים
דג פרידה קטן של של 300- 500 גרם פרוס לנתחים


אופן הכנה:
להכנת מיץ העגבניות: מרסקים את עגבניות השרי במעבד מזון עד לקבלת מיץ, ומסננים אותו במסננת דקה.

1. קוצצים את הגזר, הבצל, הסלרי והשומר לקוביות קטנות.
2. מחממים בסיר שמן זית, מכניסים את ירקות השורש - סלרי,בצל, גזר שומר.
3. מוסיפים תימין, פטרוזיליה קצוצה, שן שום אחת, מאדים את הירקות כדקה ומוסיפים זרעי כוסברה, חצי כוכב אניס, עלה דפנה, וממשיכים לאדות עוד כדקה.
4. שמים 3 גרגירי פלפל שחור ו-3 גרגירי פלפל לבן.  
5. מערבבים הכל ומאדים כשלוש דקות עד לריכוך הירקות.
6. מוסיפים חצי כוס יין לבן, ממשיכים לאדות עוד כחצי דקה.
7. מכניסים את ראש הלוקוס לסיר, מאדים כדקה ומוסיפים את מיץ העגבניות לסיר.
8. מוסיפים לסיר 5 בצלצלי שאלוט.
9. מבשלים כ- 20 דקות ולאחר מכן מוסיפים מלח לפי הטעם.
10. מוסיפים את הנתחים של דג הלוקוס ושל דג הפרידה.
11. מבשלים על אש קטנה עוד מס' דקות עד שהדגים מבושלים. מוספים מעט מלח לפי הטעם.

למתכון המלא: מרק דגים של חיים כהן

מאסטר שף, הגמר הגדול בשבת בשעה 21:00

>> בואו להיות חברים שלנו בעמוד הפייסבוק הרשמי של מאסטר שף

>> כל התכניות של מאסטר שף לצפייה ישירה