מצרכים למלית:

3 כפות שמן קנולה

1 בצל גדול קצוץ דק

כפית כמון

רבע פלפל ירוק חריף קצוץ

רבע כוס כוסברה קצוצה דק עד טחונה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

2 קופסאות גרגירי חומוס מאסטר שף מסוננות מנוזלים

מצרכים לבצק:

4 כוסות קמח מקצועי מאסטר שף

חצי כפית מלח

6 כפות  שמן קנולה

3/4 כוס מים תלוי לפי ספיגת הקמח

שמן קנולה לטיגון.

אופן הכנת המלית:

במחבת מטגנים את הבצל כשהוא מזהיב מוסיפים לו את התבלינים והירק, מערבבים ומוסיפים את גרגירי החומוס ומועכים הכל בעזרת מזלג לעיסה אחידה. מערבבים ומצננים צינון מלא לפני המילוי.

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה ולשים בעזרת כפות הידיים עד לקבלת בצק אחיד ומבריק, עוטפים בניילון ומניחים במקום קריר לחצי שעה. 

אופן הכנת הסמוסה:

מחלקים את הבצק לכדורים בגודל קלמנטינה ומרדדים על משטח מקומח לעיגול דק, חוצים כל עיגול לחצי וכל חצי מגלגלים לקונוס, מהדקים את חיבור הקונוס ממלאים במלית החומוס ומהדקים מעל. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מטגנים בשמן חצי עמוק עד לצבע מוזהב ומעבירים לצלחת עם נייר סופג. מגישים לצד רוטב סרירצ'ה.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם סרירצ'ה מאסטר שף חריף אש