באופן רשמי החורף כבר הסתיים, אבל מכיוון שפירות הקיץ עדיין לא פה אפשר עוד להתענג על הפירות שהוא מציע. אצל הירקן שלכם אפשר למצוא את כל הפירות לאורך כל השנה? זה טוב ויפה, אבל יש משהו הרבה יותר בריא וטבעי באכילה עונתית, של ירקות ופירות שזה עתה נקטפו. פירות שנמכרים לנו שלא בעונתם המקורית בדרך כלל יוצאים מהקפאות למיניהן, או שעברו שינוי כלשהו כדי להסתגל לתנאי אקלים אחרים - ואת זה אנחנו פחות אוהבים.

סלט פירות של סוף החורף (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט פירות של סוף החורף. משתדך מושלם עם יוגורט! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המתכון שלפניכם ייתן לכם רעיון לקינוח פשוט וטעים, שמספק את התשוקה למתוק ונשאר מזין ובריא. החידוש המשמעותי פה הוא שמדובר בסלט פירות בלי בננה ותפוזים - שני פירות שיש בהם אינפלציה ברוב סלטי הפירות המוכרים. למעשה אין כאן שום פרי הדר, ואת המיץ אנחנו מפיקים דווקא מתפוחים.

סלט פירות של סוף החורף

המרכיבים:
3 תפוחים מזן פינק ליידי חתוכים דק
3 קיווי חתוכים דק
3 אפרסמונים חתוכים דק
1/2 כוס אגוזי פקאן שבורים או קצוצים
1/2 כוס אוכמניות מיובשות או צימוקים שחורים
מעט קינמון
1/2 כוס מיץ תפוחים
מעט תרכיז תפוחים טבעי (להמתקה במידת הצורך)

אופן ההכנה:

פשוט מערבבים את כל הרכיבים.

גיוונים:

* אפשר להמיר את מיץ התפוחים ביוגורט, זה עובד מצוין.

* אפשרות נוספת היא להמיר אותו בחצי כוס רסק תפוחים טבעי לא ממותק, מעורבב עם כף גדושה של שקדייה (ממרח שקדים).

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

רוצים שמישהו אחר יכין? שתפו

>> רעיונות טעימים ובריאים לארוחת בוקר לילדים
>> והנה קציצות פרגית שהם יאהבו