הכל התחיל באלתור, או ליתר דיוק בשאריות של נודלס מקמח מלא ובטטה אפויה שישבו להן במקרר. אוכל לארוחת הערב לא היה בנמצא - להכין רוטב לכל כך מעט פסטה לא התחשק לי, ובטטה אפויה לבדה היא לא בדיוק ארוחת ערב מספיקה. אז באותו ערב ערבבתי את הנודלס והבטטה עם קצת ביצה וקמח והכנתי לביבות נהדרות - ומהן קיבלתי השראה לפשטידת הקוגל שלפניכם. הבטטה והסילאן נותנים מתיקות, כך שאין צורך להוסיף סוכר, וביחד עם האטריות המלאות נוצרת חגיגה טעימה ומתקתקה של בריאות.

פשטידת נודלס מתוקה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פשטידת נודלס מתוקה. סוג של קוגל, אבל בריא | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פשטידת נודלס מתוקה

המרכיבים:
2-3 בטטות (כ-500 גרם)
300 גרם נודלס מקמח מלא
3 ביצים
1/4 כוס שמן קנולה או שמן קוקוס
1/4 כוס סילאן תמרים (ללא סוכר)
1/4 כוס מים
1/2 כוס קמח כוסמין או קמח מלא
מעט קינמון
קורט מלח
חופן צימוקים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות), ואופים את הבטטות על קליפתן (כמו שהן, בלי שמן) כ-25 דקות, עד שהן רכות מבפנים. מצננים.

2. מבשלים את הנודלס על פי ההוראות, עד שהם רכים אבל לא יותר מדי. מסננים ושוטפים במי ברז לצינון.

3. טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את החלק הפנימי של הבטטות ומועכים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השמן, הסילאן והמים ומערבבים.

4. מוסיפים את האטריות, הקמח, התבלינים והצימוקים ומערבבים היטב.

5. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית אפייה (מתאים באינגליש קייק מאורכת, אך גם בתבנית מרובעת או מלבנית פשוטה) ומוזגים פנימה את התערובת. אופים כ-25-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת והחלק העליון משחים מעט. מומלץ לצנן לפני הפריסה.

>> בפעם הקודמת הכנו רולים של דפי אורז וירקות
>> והנה סלט העדשים הכי טעים שפגשנו עד כה