לביבות בטטה אפויות (צילום: יהודה סלומון, תנובה)
לביבות בטטה אפויות. מי צריך שמן? | צילום: יהודה סלומון, תנובה

לביבות בטטה:

המרכיבים (ל-18 לביבות)
500 גרם בטטות קלופות (משקל אחרי קילוף)
120 גרם גבינה בולגרית
2 ביצים גדולות
¼ כוס פירורי לחם יבשים
1 כפית עלי תימין טרי, או ½ כפית תימין יבש
¼ כפית פלפל
תרסיס שמן זית
להגשה - ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1. מגררים את הבטטות ואת הגבינה הבולגרית על מגררת גסה לתוך קערה גדולה.

2. שוברים ביצה לקערית קטנה ומוסיפים לבטטות. שוברים גם את הביצה השנייה לקערית ומוסיפים גם אותה. מוסיפים לקערה פירורי לחם, תימין ופלפל. מערבבים היטב בכף ואחר כך לשים קלות בידיים רחוצות ונקיות.

3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה ומרססים אותו בתרסיס שמן זית.

4. מכינים את הלביבות: מרטיבים מעט את כפות הידיים. מודדים 2 כפות מתערובת הלביבות ומהדקים ללביבה שטוחה. מסדרים את הלביבות בתבניות - משאירים רווחים ביניהן.

5. מרססים את הלביבות במעט תרסיס שמן זית ואופים בתנור החם במשך 15 דקות (בתנור עם תכנית טורבו אפשר לאפות את שתי התבניות יחד). מוציאים את התבניות מהתנור, הופכים את הלביבות ואופים במשך 4 דקות נוספות, עד שהן מזהיבות מעט (היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את הלביבות).

6. מעבירים את השמנת לקערה קטנה וטורפים היטב במזלג או בכף עד שהשמנת חלקה לגמרי. מגישים את הלביבות החמות עם השמנת החמוצה.

* אפשר להמיר את פירורי הלחם לסוג ללא גלוטן
* אפשר להחליף את הבולגרית בגבינת פטה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני הלביבות שלנו

>> מיני סופגניות ללא שמרים
>> גרנולה מלוחה - יש דבר כזה