בראוניז עם פיצוחים לט"ו בשבט (פרווה)מחפשים קינוח מקורי לכבוד ט"ו בשבט? עם כל הכבוד למגשי הפיצוחים והפירות היבשים, יש לנו הרגשה חזקה שהבראוניז האלה יעשו את העבודה הכי טוב. כל ריבוע מקבל טופינג אחר ואפשר להשתולל עם שילובים וצבעים
צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת
|
לכבוד ט"ו בשבט, החג הכי יפה בשנה, הכנתי בראוניז מקושטים בפירות יבשים. חשבתם להיות מקוריים? במקום להגיש צלחת פיצוחים לאורחים שלכם, תגישו להם בראוניז שבכל קובייה מופיע אחד מפירות ארצנו, הפירות היבשים שמסמלים כל כך את החג הזה. הם גם יאכלו בראוניז טעים וגם ייהנו מהציפוי. בכל קובייה שמתי משהו אחר, מתכון קל ופשוט לבראוניז שישבה את ליבם של האורחים ובני הבית. המתכון הזה לבראוניז הוא פרווה אבל אפשר לחליף את הקרם קוקוס לשמנת מתוקה. מעדן מיוחד לט"ו בשבט, ולכל השנה המצרכים :לבלילה:
תוספות אפשריות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 ממיסים את השוקולד והשמן בשיטת בן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (אפשר גם להמיס במיקרו). 3 מקררים את תערובת השוקולד. 4 מערבבים בקערה נפרדת את שאר החומרים: קודם מקציפים קלות את הביצים, מוסיפים את הסוכר, מוסיפים את תערובת השוקולד שהתקררה, קרם קוקוס, וניל ולבסוף מוסיפים את הקמח ומאחדים לקבלת תערובת אחידה. 5 מעבירים את הבלילה לתבנית מרובעת משומנת או מרופדת בנייר אפייה (פה השתמשתי בתבנית מחולקת). מפזרים את התוספות שרוצים על גבי הבלילה. 6 מכניסים לתנור ואופים חצי שעה. 7 מוציאים מהתנור ומורחים בנדיבות דבש או מייפל על הפיצוחים. המתכון המקורי ועוד מתכונים מעולים באינסגרם עוגה לשבת או באתר בתיאבון! |