בראוניז תמריםטוב, אין פה שוקולד ואלו לא ממש בראוניז, אבל אין לנו שם אחר לקינוח התמרים הזה. אז מה כן יש פה? תמרים, סילאן ואגוזים. ומה אין? תוספת סוכר. קינוח שמתאים בול לימים האלו שאתם מחפשים משהו קטן וטוב
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 01/01/14 12:25
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
בכניסה לרשת הטבע שליד הבית שלי ראיתי מבצע על תמרי מג'הול – קילו ב-19.90, עשרה שקלים פחות מהמבצע הקיים על הסוג הרגיל של המג'הול שאנחנו נוהגים לאכול בבית. ברור שקניתי, מה אני פראיירית? ובכן, כן. כי התמרים היו כל כך מבאסים, שלמחרת כבר חזרנו וקנינו את הסוג אליו אנחנו רגילים.
המצרכים (15 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2 קולים על מחבת יבשה את השקדים והפקאנים. מניחים בצד לצינון. 3 טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן וטורפים עד שהתערובת מתאחדת. 4 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת הרטובה. 5 קוצצים את השקדים והפקאנים ומוסיפים אותם ואת התמרים הקצוצים לבלילה. מקפלים אותם פנימה, רק עד שהם מתפזרים באופן שווה. 6 משמנים תבנית מרובעת בגודל 20X20 (או תבנית מלבנית קטנה). חותכים נייר אפייה לגודל התבנית ומשאירים לו שוליים ארוכים משני הצדדים, כך שיהיה קל להוציא את הבראוניז אחרי האפייה. משמנים גם את הנייר. 7 מעבירים את הבלילה לתבנית, מיישרים את פניה ואופים כ-25 דקות. 8 מחכים כמה דקות שהבראוניז יתקררו, מוציאים אותם מהתבנית, חותכים ומפדרים באבקת סוכר. כמה הערות חשובות:* אפשר להחליף את הסילאן בדבש באותה הכמות.* המתכון דורש חצי כוס אגוזים – אני השתמשי בחצי שקדים וחצי פקאנים, אתם יכולים להמיר אותם בכל סוג אחר של אגוזים שאתם אוהבים. אפשר להחליף את האגוזים בשוקולד צ'יפס או חמוציות / צימוקים. >> בפעם הקודמת הכנו מרק אפונה ודלורית>> מתכונים עד חצי שעה |