עוגת וניל ופירורי קינמון או קקאואחד המתכונים האהובים של קרן אגם: עוגה ונילית ממכרת (מבוססת על מתכון של איילת הירשמן המדהימה) שבמקור מכינים עם פירורי קינמון, אבל יותר כיף לערבב עם קקאו
צילום: קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן
|
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק 11 על 30 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה. 2 שמים בקערה את החמאה, השמן, הקמח והסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת פירורים. הדרך הנוחה ביותר ליצירת פירורים מושלמים היא להמשיך את העיבוד עם הידיים: מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים. מוציאים שלושת רבעי כוס מהפירורים ושומרים בצד. 3 מוסיפים לקערה את הביצים, תמצית הווניל, אבקת האפייה והשמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים את התערובת לתבנית. 4 מוסיפים את הקינמון (או שילוב של קינמון וקקאו) לפירורים ששמרנו בצד ומערבבים היטב. 5 מפזרים את הפירורים באופן אחיד מעל העוגה ואופים 40 דקות עד שהפירורים משחימים וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו. 6 מצננים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. העוגה נשמרת עד ארבעה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר. ** לגרסת פרווה ממירים את החמאה ברבע כוס שמן נוספת, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות. ** סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום או לשלב ביניהם. כריכת הספר | צילום: יעל אילן, נשואה למאפייה, הוצאת מודןלעוד מתכונים קלים ומעולים מהספר של קרן אגם קרן אגם נשואה למאפייה, הוצאת מודן. מחיר קטלוגי 128 שקלים, אבל יש מבצעים כל הזמן. |