המצרכים :לעוגה:
לפקאנים בקינמון:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מכינים את העוגה: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה עם הסוכר כמה דקות, עד לקבלת קרם בהיר ורך. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבלים בין ביצה לביצה. 2 מוסיפים קמח בהדרגה, ואז את אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח, ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים להטמעה. 3 מכינים את הפקאנים בקינמון: שמים בקערה בינונית-קטנה שיבולת שועל, פקאנים, קינמון וחמאה, ומפוררים בין כפות הידיים לקבלת תערובת פירורית. 4 משטחים מחצית מהבלילה בתבנית משומנת 20x30 ס"מ (ניתן להיעזר במרית או בכף מעט רטובה). מפזרים מחצית מתערובת הפקאנים ויוצקים עליהם את סירופ המייפל. משטחים מעל את יתרת הבלילה ומפזרים את שארית תערובת הפקאנים. 5 אופים 40-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש וללא פירורים (מומלץ לכסות את העוגה במהלך האפייה בנייר אלומיניום רופף על מנת שלא תשחים יתר על המידה). מצננים ומפזרים מעט אבקת סוכר. * העוגה משתבחת כמה שעות לאחר האפייה, כשטעמי המלית מחלחלים והיא מתרככת. >> לבלוג של ענבל - פיית העוגיות |