1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. מומלץ לרפד את הדפנות בנייר אפייה.
2 טורפים בקערה ביצים, סוכר, וניל וגרידת לימון לתערובת מעט תפוחה.
מתכונים לפסח
קינוחים לפסח
קלטו את הגובה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מוסיפים שמן תוך כדי טריפה ולאחריו את מיץ הלימון.
4 מוסיפים פנימה את קמח הפולנטה, קמח השקדים ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומיישרים.
5 אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת מעט. זה בסדר שהיא עדיין מעט רוטטת במרכזה.
6 מכינים את המרנג: מורידים את חום התנור ל-160 מעלות. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח בקערת מיקסר נקייה ויבשה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
7 מקפלים פנימה את הקורנפלור והחומץ.
8 מערבבים פנימה ריבת פטל בשני ערבובים, לדוגמת שיש.
9 מורחים על העוגה 2-3 כפות של ריבת פטל באופן אחיד.
10 מיישרים את המרנג על העוגה ומחזירים לתנור לעוד חצי שעה ב-160 מעלות. מצננים ואוכלים.
עוגת פולנטה שקדים לפסח | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מהממת בכל מצב | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
** העוגה תישמר במקרר למשך שלושה ימים כשהיא עטופה היטב.
** את ריבת הפטל ניתן להמיר בכל ריבה אחרת שאוהבים
** לגרסה חלבית המירו שמן קנולה ב-200 גרם חמאה רכה.