פשטידת אורז ובשר (רוז מוחשי)מחפשים להעשיר את תפריט הפסח הקבוע שלכם? הנה ההמלצה שלנו: פשטידות אישיות של אורז, בשר מפורק, תיבול וביצים קשות - ביס מושלם לפסח שכל מה שצריך לידו זה תוספת ירקות
צילום: פסקל רובין-פרץ, האתר הקולינרי של פסקל
|
המצרכים (12 מנות):לתבנית מאפינס או תבניות אישיות:
אופן ההכנה:1 מעבירים את האורז לסיר בינוני, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את האורז על להבה בינונית כ-30 דקות, עד שהוא מתרכך. מסירים מהאש, מסננים ושוטפים היטב במי ברז. 2 מבשלים את הבשר בסיר קטן: יוצקים מים עד כדי כיסוי הבשר ומבשלים על להבה בינונית כ-50 דקות או עד שהבשר מתרכך (מדובר בכמות קטנה ולכן הבישול קצר יחסית). מניחים את הבשר להצטננות. >> לפורטל הקולינרי של פסקל פרץ רובין 3 מערבבים בקערה רחבה את האורז המסונן עם חצי מכמות הכורכום, הפלפל השחור והמלח. תוך כדי ערבוב מוסיפים שלוש ביצים טריות בזו אחר זו. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד לקבלת התערובת אחידה. 4 חותכים את הבשר לקוביות קטנות או מפוררים (מדובר בנתח סיבי שניתן לפורר), קוצצים את הפטרוזיליה והבצל דק, מקלפים את הביצים הקשות וחותכים אותן לקוביות. שמים את כל המרכיבים (בשר, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ וביצים קשות חתוכות) בקערה נפרדת, מוסיפים את הביצה (הטרייה) שנותרה ואת שאר התבלינים ומערבבים היטב. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. 6 משמנים את תבנית המאפינס ומחממים אותה כמה דקות בתנור (טיפ של פסקל שמקל את החילוץ אחר כך!). יוצקים מעט מתערובת האורז בכל שקע ומשטחים קלות. על שכבת האורז מניחים שכבה מתערובת הבשר, ומעליה עוד שכבה מתערובת האורז. 7 אופים במשך כ-30-40 דקות. מגישים חם. |