שברי מצה עם קרמל ושוקולדבבית של אסתי הן נקראות "עוגיות מחוץ לחוק" וכל מי שטועם אותן לא מאמין כמה הן קלות להכנה ושבצד השני שלהן מסתתרות מצות. מוכנים להכיר את ההתמכרות הפסחית החדשה שלכם? |
אצלנו בבית מכנים את העוגיות הללו "עוגיות מחוץ לחוק". הן פריכות ופציחות, ונגיעת המלח שבהן מקפיצה אותן לשחקים. מי שטועם אותן לא מאמין כמה הן קלות להכנה, ומופתע אף יותר כשמצידן האחורי מתגלה הסוד שלהן – הן עשויות ממצות! בשבילן אני שומרת מצות גם אחרי פסח. השנה השתמשתי במצות מקמח מלא (כדי שעכשיו אוכל לשקר לעצמי שהן גם בריאות) ויצא אפילו יותר טעים. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מצפים את תבנית האפייה של התנור בנייר אלומיניום ומרפדים בנייר אפייה. מחממים את התנור ל-180 מעלות. 2 מניחים 4 מצות בצפיפות בתבנית. ממלאים את הרווחים שנשארו בשברים מהמצה החמישית. >> רוצים עוד? כל המתכונים לפסח מחכים לכם כאן 3 בסיר קטן ממיסים חמאה, סוכר חום, סוכר לבן ומלח. מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד שתי דקות. 4 יוצקים את התערובת החמה על המצות ומפזרים באופן שווה בעזרת גב של כף. אופים 10 דקות. 5 מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים באופן שווה את השוקולד. ממתינים שתי דקות עד שהשוקולד יימס ומורחים אותו באופן אחיד, בתנועות גליות, בעזרת מזלג. 6 מפזרים באופן שווה את הפקאנים הקצוצים. אחרי שהתבנית מתקררת, מכניסים אותה למקרר להתקשות השוקולד. 7 בעזרת סכין גדולה וחדה חותכים/שוברים את המשטח באופן חופשי. שומרים בכלי אטום במקרר. הכנה, צילום ועריכה: יעל רפפורט וירון רוולסצ'י. |