עוגיות שחיתות - אורן בקר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוגיות שחיתות כשרות לפסח | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות שחיתות

המרכיבים (ל-60 עוגיות):
1 כוס (90 גרם) אגוזי פקאן
100 גרם חמאה
175 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו
2 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
4 כפות שטוחות (40 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
4 כפות (40 גרם) קמח תפוחי אדמה
2 כפות (25 גרם) קקאו כהה
1/2 כף אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
275 גרם (3/4 2 כוסות) שוקולד צ'יפס
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. קולים את אגוזי הפקאן בתנור שחומם לחום של 150 מעלות במשך 12 דקות. מצננים וקוצצים גס.

2. ממיסים חמאה ושוקולד מריר בקערה מעל אמבט מים חמים (בן מארי).

3. במערבל עם וו מטרף מקציפים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום בהיר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.

4. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד והחמאה לקציפת הביצים.

5. מנפים יחד קמח תפוחי אדמה, קקאו כהה ואבקת אפייה. מוסיפים קורט מלח ותמצית וניל. מוסיפים לתערובת ומערבבים.

6. מוסיפים שוקולד צ'יפס, שוקולד לבן ואגוזי פקאן.

7. מכניסים את התערובת למקרר למשך שעה, עד שהיא מתייצבת.

8. בידיים מעט רטובות יוצרים עיגולי בצק קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של כ-3 ס"מ זה מזה.

9. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות במשך כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתקשות בחלקן העליון. חשוב לא לאפות אפיית יתר, כדי שנקבל עוגיות במרקם עסיסי.

10. מניחים את העוגיות להתייצבות בטמפרטורת החדר. מעבירים את העוגיות לכלי אטום רק אחרי שהצטננו לחלוטין.

עוגיות אגוזים וחמוציות ללא גלוטן

המרכיבים (ל-100 עוגיות):
90 גרם (1/3 כוס ועוד כף) שמן קנולה
190 גרם (כוס ועוד כף) סוכר חום בהיר
20 גרם (כף ועוד כפית) דבש
120 גרם ביצים (כ-2 ביצים בגודל M)
100 גרם (3/4 כוס) קמח אורז מלא
30 גרם (1/3 כוס) קמח טפיוקה
30 גרם (1/4 כוס) קמח קינואה
4 גרם (כפית) אבקת אפייה
2 גרם (חצי כפית) מלח
50 גרם (1/3 כוס) סיבים תזונתיים
50 גרם (1/4 כוס פחות כף) מים
200 גרם אגוזים - שקדים ולוז, חלק טחונים וחלק גרוסים
120 גרם חמוציות שלמות ללא תוספת סוכר

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה או בעבודה ידנית עם מטרפה, מערבלים היטב שמן, סוכר, דבש וביצים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

2. מנפים יחד את כל האבקות ומוסיפים לקערה.

3. מערבלים מעט ומוסיפים את המים, מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים אגוזים וחמוציות ומערבלים באמצעות לקקן. מקררים היטב.

5. יוצרים עיגולים קטנים (אם רוצים להיות מדוייקים אז במשקל 12-15 גרם) ומניחים על מגש עם נייר אפייה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות, אך נזהרים לא לשרוף.

7. מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות ל-20-25 דקות נוספות, עד לייבוש מלא.

8. מוציאים לצינון מלא ושומרים בכלי אטום.

 

עוגת קוקוס תפוז - אורן בקר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
עוגת קוקוס תפוז | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוגת קוקוס בניחוח תפוז ושוקולד

המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק בגודל 25X9 ס"מ): 
2 ביצים
2/3 כוס (120 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
1/3 כוס (70 מ"ל) שמן קנולה
1/4 (50 גרם) שמנת חמוצה
3 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
50 גרם (5 כפות) קמח תפוחי אדמה
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
60 גרם (קצת יותר מחצי כוס) קוקוס טחון
40 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס

לסירופ תפוז:
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
1/3 כוס (70 גרם) סוכר 

לציפוי שוקולד לבן:
50 גרם שוקולד לבן
1 כף שמן
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
מעט קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. במערבל עם וו הקצפה מקציפים ביצים וסוכר חום בהיר עד שמתקבל קצף תפוח. מוסיפים שמן בטפטוף קל תוך כדי ערבוב, עד שכולו נבלע.

2. בעזרת מרית מוסיפים לקציפה שמנת חמוצה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז מגוררת.

3. מנפים קמח תפוחי אדמה, קורנפלור ואבקת אפייה, מוסיפים קוקוס טחון ומקפלים לתוך התערובת.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים.

5. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.

6. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים וסוכר. מסירים מהאש ויוצקים את הסירופ החמים על העוגה.

7. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד לבן ושמן בקערה מעל מים חמים (בן מארי). מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצפים את העוגה לאחר שהצטננה ומפזרים מעט שבבי קוקוס טחון.

כדאי לדעת:

* אפשר להמיר את מיץ התפוזים וקליפת התפוז המגוררת שבמתכון במיץ מכל פרי אחר שאוהבים.

* אפשר להוסיף לציפוי השוקולד הלבן 2 טיפות של צבע מאכל כתום כדי להדגיש  את האלמנט התפוזי, או להמיר את השוקולד הלבן שבציפוי בכל שוקולד אחר.

 

קרואסון פרובנס - אורן בקר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קרואסון פרובנס - ירחי מרציפן מפנקים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קרואסון פרובאנס (ירחי מרציפן)

המרכיבים (ל-24 עוגיות):
1/2 2 כוסות (250 גרם) שקדים טחונים
2 כוסות (250 גרם) אבקת סוכר
2 כפיות ריבת משמש חלקה (ללא גושי פרי)
1 חלבון ביצה
1 כפית רוזטה או תמצית שקדים

לציפוי:
1 חלבון
1/4 כוס צנוברים 

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים שקדים טחונים, אבקת סוכר וריבה.

2. מוסיפים חלבון וכפית רוזטה, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד הדומה למרציפן.

3. יוצרים מהבצק 6 גלילים בקוטר 1 ס"מ ובאורך 40 ס"מ. חותכים לפיסות באורך 10 ס"מ ומעצבים מכל אחת צורת סהרון קטן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. מושחים כל סהרון בחלבון ומפזרים מעל צנוברים.

5. אופים את הסהרונים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך כ-10 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב.

6. מוציאים מהתנור ומצננים. כשהסהרונים מגיעים לטמפרטורת החדר הם מתייצבים ואז קל מאוד לחלצם מהתבנית.

7. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל. שומרים עד יומיים–שלושה בכלי אטום.

* גיוונים: אפשר להחליף את השקדים ואת הצנוברים באגוזים שונים, ולגוון כך את המתכון.

>> הנה עוד קינוחים שווים לפסח
>> לכל המתכונים לפסח