1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית 20 על 20 ס"מ.
2 קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמן קוקוס וממיסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול (בן מארי) עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
3 מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו (מערבבים בין לבין).
4 מוסיפים קורנפלור ואבקת שקדים וטורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
5 קוצצים גס את אגוזי המלך ואגוזי הפקאן ומפזרים בנדיבות מלמעלה. מפזרים גם את גרעיני החמניות, גרעיני הדלעת, השומשום והשוקולד הקצוץ בשכבה אחידה.
6 אופים 18-25 דקות או עד שהבראוניז תפוחים ויציבים בשוליים אך עדיין מעט רכים במרכז. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
7 חותכים לריבועים ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות:
* הבראוניז הכשרים לפסח יישמרו בכלי סגור במקרר עד שבוע.
* אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים וגרעינים שאוהבים.
* לגרסה חלבית אפשר להחליף את שמן הקוקוס ב-150 גרם חמאה.
>> בשבוע שעבר למדנו כמה דרכים לקצר תהליכים באפייה
>> מתכונים לפסח