אני ממש לא טיפוס של סופגניות, אבל ידעתי שיש לי חובה מקצועית להביא לכם את הגרסה האפויה והחסכונית בקלוריות עוד לפני בוא החג. ניסיתי מתכונים שונים ומשונים עד שהגעתי לנוסחה שאפילו אני התאהבתי בה ועכשיו גם אני טיפוס של סופגניות. בכל סופגנייה יש 110 קלוריות, אבל חברים לא לשכוח - גם את אלו צריך לאכול במידה.

סופגניות אפויות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סופגניות אפויות. מותר לכם גם להוסיף ריבה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל



המרכיבים (לכ-20 סופגניות):
1/2 2 כוסות קמח לבן
1/4 קוביית שמרים טריים
1/2 כפית מלח
2/3 כוס חלב חמים
כף חמאה רכה
1/3 כוס סוכר
ביצה
קורט אגוז מוסקט

לקישוט:
50 גרם חמאה מומסת
8 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הסופגניות ללא הקמח. מוסיפים את הקמח ולשים את הבצק כ-10 דקות, במיקסר או ביד.

2. מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת במקום חמים, ומניחים לבצק לתפוח כשעה. הבצק צריך להכפיל את נפחו.

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו לעובי של כסנטימטר.

4. חורצים עיגולים מהבצק, בעזרת שוליים של כוס. קוטר הכוס קובע את גודל הסופגנייה ומכאן גם את כמות הקלוריות ליחידה - אני השתמשתי בכוס עם קוטר של 7 ס"מ וקיבלתי 20 סופגניות. ניתן גם להשתמש בחותכן עוגיות בצורות לב או כוכב ולקבל סופגניות מיוחדות.

5. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.



6. מניחים את הסופגניות בתנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפיחה שנייה של כחצי שעה.

7. אופים כ-5-7 דקות ונזהרים לא לשרוף. הצבע אמור להיות שזוף קלות מלמעלה ולמטה, ומעט חיוור בצדדים.

8. מברישים את הסופגניות בחמאה מומסת, בעודן חמות. מפזרים עליהן אבקת סוכר בעזרת מסננת. אם אתם רוצים להוסיף ריבה, קחו בחשבון של כפית מוסיפה 20 קלוריות למנה. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים

>> בשבוע שעבר הכנו פלפלים ממולאים

>> לכל מתכוני הסופגניות שלנו
>> לכל מתכוני הלביבות שלנו