מרק עגבניות ונטיפי ביצים | תמונת AVI: השף המעופף מרק עגבניות ונטיפי ביצים
החומרים הדרושים:
2 עגבניות
2 ביצים
2 כוסות מרק עוף
2 כפות שמן תירס
3 בצלים ירוקים קצוצים
חצי פלפל ירוק קצוץ דק
2-3 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. קוצצים גס את העגבניות (עם הקליפה).
2. טורפים את הביצים.
3. מחממים שמן בווק ומטגנים בו את העגבניות כדקה.
4. מוסיפים את המרק. מביאים לרתיחה. מתבלים בפלפל ירוק ובסויה.
5. מסירים מהאש. מוסיפים את הביצים הטרופות בקילוח דקיק וטורפים ליצירת נטיפי ביצים.
6. מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים מיד.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק עגבניות ונטיפי ביצים
מרק דגים ואטריות ביצים
החומרים הדרושים:
150 גרם פילה דג לבן (למשל דניס) ללא עור ועצמות
חתיכת ג'ינג'ר בגודל פרק אצבע
5 בצלים ירוקים קצוצים גס
6 כוסות מרק ירקות צח
4 כפות רוטב סויה
1 פלפל אדום חריף, מנוקה מזרעים וקצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
2 כוסות אטריות ביצים מבושלות
מעט שמן שומשום
אופן ההכנה:
1. שוטפים את פילה הדג ופורסים לפרוסות הכי דקות שאפשר.
2. מביאים את המרק והג'ינג'ר לרתיחה בווק. אם אוהבים ג'ינג'ר, מוסיפים אותו למרק כשהוא חתוך לרצועות דקות. אם רוצים להוציא אותו מהמרק לפני ההגשה – מכניסים את החתיכה בשלמותה (תוספת הג'ינג'ר חשובה כי היא מוסיפה למרק חריפות מרעננת ומנטרלת כל ריח של דג, אבל מי שלא אוהב לאכול ג'ינג'ר יכול להוציא אותו אחרי הבישול).
3. כשהמרק רותח מנמיכים להבה ומוסיפים את רצועות הדג והבצל הירוק.
4. מבשלים שלוש דקות בלבד, עד שהדג עשוי. מסירים מהאש.
5. שמים אטריות ביצים בקעריות הגשה אישיות ויוצקים מעליהן מהמרק. בוזקים מעל כוסברה ופלפל אדום חריף, מטפטפים שלוש-ארבע טיפות שמן שומשום לכל קערית ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק דגים ואטריות ביצים
אטריות ביצים קרות | תמונת AVI: השף המעופף סלט אטריות ביצים קרות
החומרים הדרושים:
חצי קילו אטריות ביצים מבושלות
1 כף שמן שומשום
1 כוס נבטים מהזן העבה
1 כוס בשר עוף מבושל וקצוץ (עדיף לא חזה)
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום צהוב חתוך לרצועות דקות
4 בצלים ירוקים קצוצים גס
3 גבעולי סלרי קצוצים דק (כולל העלים)
1 מלפפון גדול
לרוטב:
3 כפות חומץ כהה (יין או בלסמי)
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן שומשום
1 כף סוכר
1 כף שמן צ'ילי
וגם:
2 כפות שומשום קלוי או שומשום בטעם ווסבי
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה. דקה לפני תום הבישול מוסיפים למים את הנבטים. מסננים ומקפיצים עם כף שמן השומשום. מצננים.
2. קולפים פסים לאורך המלפפון (לקבלת אפקט זברה). חוצים אותו לאורכו, נפטרים מהזרעים ופורסים את שתי הסירות שנוצרו לקבלת קשתות.
3. מערבבים את כל הירקות עם האטריות והנבטים בקערה.
4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב בקערית, יוצקים לקערה ומערבבים.
5. להגשה, מעבירים לקעריות אישיות ומפזרים מלמעלה שומשום.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט אטריות ביצים קרות