אורז דביק עם מנגו וקיווי אורז דביק עם מנגו וקיווי
החומרים הדרושים:
1 כוס אורז דביק תאילנדי (להשיג בחנויות מזרח רחוק. אי אפשר להחליף באורז אחר)
חצי כוס סוכר
קורט מלח
1 ליטר חלב קוקוס
לקישוט:
נתחי מנגו בשל וקיווי
אופן ההכנה:
1. משרים את האורז במים למשך שעה. מסננים.
2. שמים חלב קוקוס, סוכר, מלח ואורז בסיר. מבשלים חצי שעה על אש בינונית. בוחשים מדי פעם ומקפידים לא להביא לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
3. דוחסים אורז לקעריות קטנות והופכים על צלחות שטוחת.
4. מניחים מסביב פלחי מנגו וקיווי ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אורז דביק עם מנגו וקיווי
בננה, אננס, תירס וליצ'י בחלב קוקוס
החומרים הדרושים:
3 בננות מוצקות, קלופות וחתוכות לפרוסות של 2 ס"מ
גרגרים מקלח תירס אחד
1 כוס קוביות אננס טרי
10 ליצ'י טריים קלופים, מגולענים וחצויים
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות סוכר
קורט מלח
2-3 טיפות תמצית פריחת הדרים או יסמין (לא הכרחי אבל מוסיף המון)
לקישוט:
2 כפות שומשום קלוי
עלי נענע
אופן ההכנה:
1. שמים את הבננות, האננס והתירס בסיר.
2. יוצקים את חלב הקוקוס לקערה. מוסיפים לו את הסוכר והמלח ומערבבים נמרצות עד שהם נמסים. יוצקים לסיר.
3. מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוספים את חצאי הליצ'י ומבשלים בביעבוע עדין שתי דקות.
4. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את מי פריחת ההדרים.
5. מעבירים לקערת הגשה ומצננים ארבע שעות במקרר.
6. מפזרים מעל שומשום קלוי ועלי נענע ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בננה, אננס, תירס וצ'ילי בחלב קוקוס
פירות בציפוי קוקוס מנומר פירות בציפוי קוקוס מנומר, עם מייפל וחלב קוקוס
החומרים הדרושים:
5 בננות חצויות לאורך
10 חתיכות גדולות של מנגו קלוף
3 ביצים טרופות
1 כוס קמח
2 כפות פירורי לחם
2 כפות קצח
1 כוס קוקוס
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
1 כוס סירופ מייפל
1 פחית חלב קוקוס
2 כפות חמאה
לקישוט:
כמה גבעולי נענע
אופן ההכנה:
1. טובלים פירות בקמח, אחר כך בביצים טרופות, אחר כך בתערובת קוקוס, קצח ופירורי לחם. מטגנים בשמן חם ועמוק.
2. להכנת הרוטב, מביאים את המייפל אל סף רתיחה ויוצקים לתוכו את חלב הקוקוס. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהאש.
3. בוחשים פנימה את החמאה ויוצקים קצת על הפירות והרבה מסביב להם. מקשטים בגבעול נענע ומגישים מייד.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פירות בציפוי קוקוס מנומר