בלועזית: Jerusalem Artichoke / Sunroot / Topinambur נקרא גם: תפוח אדמה משוגע, בטטה קסביה. למרות שמו, ארטישוק ירושלמי אינו קשור לירושלים. זהו צמח שמקורו באמריקה הצפונית, ממשפחת החמניות, בעל שורשים אכילים. לשורשים יש צורה מוארכת, המזכירה ג'ינג'ר. בשר הארטישוק הירושלמי הוא בצבע שנהב ובעל טעם פריך ומתקתק, המזכיר במעט ארטישוק. את הארטישוק הירושלמי אפשר לחתוך ולשלב בסלט או להשתמש בו כמרכיב במרקים או בתבשילי בשר. ארטישוק ירושלמי יש לשמור בשקית פלסטיק במקום יבש וקריר עד שבוע.