מרכיבים: עוגה בחושה עשויה מקמח, ביצים, שומן (מרגרינה, חמאה או שמן) וחומר המוסיף טעם כמו שמנת חמוצה, רוויון או מיץ תפוזים.

הקצפה: את נפחה ואת המבנה שלה מקבלת העוגה מאופן ההקצפה. במידה והמתכון דורש שמן נוזלי, מוסיפים אותו לביצים רק אחרי שהן הוקצפו; במקרה שהמתכון דורש חמאה או מרגרינה, ראשית מקציפים את החמאה (או המרגרינה) עם הסוכר, ורק אז מוסיפים את הביצים.

קמח: למרות שבהחלט אפשר להכין עוגה בחושה גם מקמח רגיל, תמיד עדיף להשתמש בקמח ייעודי לעוגות. קמח זה הוא מופחת גלוטן, והשימוש בו עדיף משום שהגלוטן יוצר מעין רשת הלוכדת את בועות האוויר שנוצרות במהלך הלישה, וקמח מופחת יעזור לעוגה להיות אוורירית יותר.

חומציות: השימוש בחומר החומצי כמו שמנת חמוצה, רוויון או מיץ תפוזים, מלבד תרומתו לטעם גם מגביר את התסיסה והופך את העוגה לאוורירית יותר.

מלח: חשוב לזכור להוסיף לבצק גם קורט מלח, שיאזן את טעמיו.

 

עוזבים את התיאוריה ועוברים למעשים:
עוגת גזר
עוגת שיש עשירה
שידרוגים