שקיקי פילו במילוי רסק תפוחים

מצרכים:
1 חבילה בצק פילו
חמאה מומסת למריחה
מעט שומשום
מעט סוכר חום

למלית:
1 קופסה גדולה רסק תפוחי עץ
2 תפוחי עץ
חופן צימוקים
1 כוס ריבה

להגשה:
רכז רימונים
אבקת סוכר

הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים את חומרי המלית.
3. מחלקים את עלי הפילו לארבעה חלקים ומכסים במגבת לחה.
4. לוקחים ריבוע פילו ומורחים אותו בחמאה מומסת (או שמן). מניחים עליו ריבוע נוסף באלכסון, ומורחים גם אותו בשומן. חוזרים על הפעולה עם ריבוע שלישי.
5. מניחים כף מהמלית במרכז הבצק.
6. מקפלים את הבצק ליצירת שקיק, ומהדקים. מורחים את השקיקים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום וסוכר חום.
7. אופים 15-20 דקות.

להקדמה: בצק פילו
למאפה פילו במלית מלוחה